dimecres, 2 de desembre del 2009

Eucaliptus




Avui he comprat un ram d’eucaliptus. Com feia la meva mare per aquestes dates, jo també en poso a casa i el tindré fins passades les festes. El mateix ram, que mica en mica s’anirà assecant i agafant aquell color marronós, mentre anirà desprenent aquesta olor tan particular que trobo que fa Nadal.

Inevitablement, un any més...


23 comentaris:

Striper ha dit...

Cal seguir les tradicions.

Sergi ha dit...

Quant mal està fent el Corte Inglés que ens diu que ja fa temps que és nadal... no és una mica d'hora per començar a guarnir la casa?

Montse ha dit...

Rita, si m'ho haguessis dit t'hauria regalat un mega-ram de l'eucaliptus d'un bosquet a sota casa que ens tapa la vista, hehehe... l'altre dia hi havia un noi negre jugant-se la vida, tallant branques per vendre a les fires de Nadal. Li vaig dir que anés amb compte, però diu que hi està acostumat. El problema és si cau i es fa mal, que se la carregaran els amos del terreny on hi ha l'eucaliptus! en fi...coses que passen.

Petonets i bones flaires nadalenques!

RaT ha dit...

mira, m'has donat una idea! avui en compraré per a que faci olor la casa. Bon dia!!!

Cris (V/N) ha dit...

Rita, el meu pare, que va molt per la muntanya, en recull sempre, i en posa "amgadets" per a ot arreu, des de l'ascensor, el cotxe, i tot fa olor a "ell".... la olor de l'eucalipto és el meu pare.... ummmm, m'agrada si senyora! Un petó :)

La cuina vermella ha dit...

Estic amb tu, fa nadal i purifica. Molts petons.

Déjà vie ha dit...

q maco q facis un ram d'eucaliptus xo encara mes maco q ho es la teva mare.

Ferran Porta ha dit...

Un any més, Rita, sí, i que puguis posar eucaliptus molts més anys!

rits ha dit...

ostres Rita! quina coincidència!!! tb compro un ram d'eucaliptus per Nadal!
No poso l'arbre, només el ram d'eucaliptus que deixa anar tot l'aroma.

i tb com tu, herència de mare, una altra Rita.

jo encara no l'he comprat. em resisteixo una mica a entrar ja al Nadal. A partir del dia 8.

una abraçada!

mirambella ha dit...

Que maco, i que bona la olor. Petons.

Emily ha dit...

Com que "has comprat"? L'eucaliptus es manga, nena. Jo ja em vaig avançar fa dues setmanes. Quan entro a casa amaga l'olor de tabac, jeje. I me vaig animar i vaig guarnir la casa. Vaig penjar un patchwork d'uns gossets que fan l'arbre de Nadal i uns angelets penjats. Ja posaré la foto al bloc.
Volia posar un pare noel ben hortera a la terrassa, però he pensat que en llogaré un de veritat i em sortirà més bé de preu :)
Ara que penso, no creus que Fra Miquel et diria on hi han eucaliptus per agafar unes rametes de res? Igual s'anima i te les du ell :P

fada ha dit...

Aquestes petites tradicions són les que més m'agraden. Com regalar un ramet de vesc, que diuen que porta bona sort... Molts petonets.

novesflors ha dit...

Mai havia posat jo eucaliptus per Nadal però m'agrada la idea.

assumpta ha dit...

No sabia que hi hagués la tradició per Nadal. Sempre s'aprèn alguna cosa nova. Si que en tinc sempre a casa perquè m'agrada molt el seu aroma, però jo també l'he de comprar.
Justament aquest cap de setmana tenim la Fira d'artistes i activitats artesanals i segurament en podré adquirir.
=)

Mireia ha dit...

jo noho havia sentit mai, però potser m'hi apunto. m'agrada l'olor d'eucaliptus

fra miquel ha dit...

Error Emily, error. No tinc d'on "mangar" Eucaliptus!
Cap dels jardins que controlo en té.
Cabria la possibilitat de jugar-se la vida en un petit grup d'aquests arbres que hi ha al turó de la Creueta del Coll. Però no em sembla be, i tampoc em be de gust fer el mico al mig d'un bosc públic.
Jo el compro cada any, com tu Rita, i guardo els fruits per trencar-los i deixar-los a la tauleta de nit quan vaig a dormir. M'agrada respirar aquella olor.

Josep-Empordà ha dit...

L'Eucaliptus és un càncer introduït als nostres boscos que está fent un mal terrible.

Allá a on s'hi planten eucaliptus, amb el temps, és com si hi hagués passat el caval d'Atila.

Les primeres vegades que vaig viatjar pel nord de l'estat, des de Galicia fins a Euskadi, tot el paisatge era verd de pi negre, d'uns pins negres majestuosos amb un sotobosc que mantenía una fauna esplendorosa.

Des de fa uns anys, després d'haver-ho cremat tot, l'havaricia humanao ho ha omplert tot (bé, quasi tot, que a Euskadi no han sucumbit a la tentació) d'eucaliuptus per alimentar les pudents industries papereres que encara es mantenen en aquelles contrades com a dinossaures del passat.

Detesto els eucaliptus, un altre de les especies invasores que destrueixen la nostre natura, en aquest cas, importada per l'havaricia humana.

estrip ha dit...

mmmm, la meva mare també ho feia, ara no sé perquè ja no ho fa!

Jordi Casanovas ha dit...

un pot d'eucaliptus bullit a l'habitació per quan tens el nas tapat va molt bé.

khalina ha dit...

mmm, Blogsville ensuma a eucaliptus.

la meva àvia i la meva mare algun Nadal ho han fet. Jo no.

No sé si guarnir una mica tot abans de marxar aquests dies

Toy folloso ha dit...

Guarda les boles i quan estiguis refredada fes "bafus" amb el vapor de bullirles (i deixa´t estar de Ricolas ni punyetes).

Com que sé que t´agrada pujar al meu país petit, et recomanaré un lloc on veure un munt de rarísims exemplars d´aquest arbre.
Adéu, amiga.

el paseante ha dit...

Per Nadal s'ha de guarnir la casa amb fotos dels jugadors del Barça vestits de Santa Claus. Això de l'eucaliptus sona a massa clàssic. I si no t'agrada el Barça, amb fotos de les noies Pirelli. I si no t'agraden les noies de la Pirelli... només et quedem el Veí i jo en tanga. Glups. Potser millor l'eucaliptus ara que ho penso.

MK ha dit...

mmmmm! i per Santa Llúcia , s'ha de buscar a algú que ens regali vesc!