dijous, 8 d’octubre del 2009

Visc(a) Barcelona: un nyap!

Fa força anys ja, a l’esplanada del davant de la catedral de Barcelona s’hi va fer una rehabilitació integral, molt ben resolta per cert, on es va aprofitar per fer-hi un gran pàrquing. Va quedar un espai ampli, net, amb els accessos a l’aparcament ben situats en un costat, que pràcticament no hi fan cap nosa.

Per resoldre el desnivell que hi havia, per la part que queda a prop del carrer del Bisbe, aquesta esplanada s’acaba amb un esglaó, no molt alt.

La vigília de la Mercè, el 23 de setembre, vaig passar per allà i, per sorpresa meva, vaig veure que aquell esglaó l’havien convertit en una petita rampa, feta amb asfalt! Suposo que ho acabaven de fer, perquè hi havia tot de tanques que protegien l’”obra”. La visió era d’autèntic nyap.






La meva pensada va ser que potser hi havia hagut queixes de persones que s’hi havien entrebancat i que ho havien resolt, però amb molt mal gust. Fins i tot vaig pensar que, com que l’Ajuntament havia de pagar la germaneta de la princesa, anaven malament de tresoreria i ho havien fet de la manera més econòmica possible, encara que esguerrant un espai com ja he dit, molt ben resolt per al meu gust.

L’endemà de la Mercè, divendres 25 de setembre, hi vaig tornar a passar i ja havien tret les tanques i el resultat era espantós!

Ho vaig comentar amb alguna persona, que em va dir que, efectivament, hi havia hagut queixes perquè la gent s’hi entrebancava.

La meva sorpresa va ser, però, que, passades les festes de la Mercè, havia desaparegut l’asfaltat i que ara, la vora que hi havia, havia quedat tota trencada, suposo que de picar-la per treure-hi l’asfalt. He seguit passant i fixant-m’hi i fins avui, cap novetat.







M’han sorgit tot de preguntes: es va fer per protegir les persones que anaven a les Festes de la Mercè? I la resta? No podien haver fet una cosa més ben feta i deixar-la permanentment? Quedarà per sempre allò trencat ara? Quin cost deuria tenir aquell nyap que només va durar 5 dies?





En fi, visc(a) Barcelona!


32 comentaris:

Jordi Casanovas ha dit...

com era alló? la feina ben feta no te fronteres?

Assumpta ha dit...

Aquí a Reus van fer quelcom similar a un munt de carrers fa anys!! S'havien de fer uns Jocs Special Olympics aquí i suposo que deuria ser alguna condició de l'organització: la màxima supressió de barreres arquitectòniques.

Però van fer igual els mateixos "pegots" aquests... Lleig, mal fet, ràpid, anti-estètic i tot el que vulguis!

Al poc ho van treure i ja està.

Passat uns anys van fer rampetes ben fetes, amb rajola i tal, però s'ha de mirar bé a terra, perquè fa com un graò a banda i banda de la rampa que, si poses el peu allí et fas una torta que et trenques el turmell...

Els nostres governants són així.

el paseante ha dit...

Igual formava part del PlanE. Ja ho aniré a veure aquest cap de setmana. No trobes que en aquella plaça hi convindrien arbres? Em sembla massa dura.

Striper ha dit...

Preguntes inexplicbles de les administracions.

Sergi ha dit...

Vull creure que durant la Mercè hi ha tanta gent per allà que es fa difícil veure el graó i pot ser perillós. Ho dic per justificar el fet de posar una rampa allà, que per altra banda trobo perfectament innecessària. El que no té justificació és haver fet un nyap com el que ens ensenyes. Per molt que la mesura tingués caràcter provisional, hi ha millors maneres de fer-ho. Quina manera de posar-se en evidència.

DooMMasteR ha dit...

Qui dia passa, any empeny, deu pensar l'Hereu i companyia...

Carquinyol ha dit...

L'asfalt era un meganyap, la retirada va ser un altre meganyap i és que les coses no es poden fer a mitges. Si l'han d'arreglar, que l'arreglin ben arreglat i per sempre, i sinó... que no el toquin !! Però just han fet l'única opció que *no* haurien d'haver triat.

Ja veig que l'ajuntament de Barcelona se n'assembla massa al de Badalona...

estrip ha dit...

ostres tu quines idees que tenen. Enginyers o polítics?

òscar ha dit...

jajajaja ... com diu en jordi casanovas, "la feina ben feta no te fronteres".

sembla que el capità enciam no participa al govern municipal.

Ferran Porta ha dit...

Estan fent el mateix a la plaça entre el CCCB i el MACBA. Fonts no oficials m'han dit que la raó per carregar-se els esglaons i fer rampes és evitar que els skaters facin soroll amb els seus salts.

Sigui el que sigui, canvi a l'ajuntament de Barcelona... urgent!

fada ha dit...

Hi ha coses que clamen al cel i aquesta n'és una. Segurament l'artífex de tot plegat té algun màster en urbanisme! En fi, em sembla que només ens queda la resignació, perquè no m'imagino cap mena de Towanda!! ;) Petons

Núr ha dit...

Ja se sap que la feina ben feta, si només vols gastar-t'hi quadre duros, serà un bon nyap! Una solució per a sortir del pas perquè no hi hagués més accidents del compte a causa de l'embriaguesa... ains...

Quina llàstima veure-ho així!

Anònim ha dit...

Bé... a Barcelona costa molt tenir-ho tot controlat, i més costa trobar que per certes zones, es tinguin en compte segons coses com les que anomenes... l'asfalt quedava bastanta malament, però al treure'l tampoc queda bé, si realment és la ciutat del civisme o es voldria fer almenys... s'hauria de mirar per tothom no per uns dies de festa... però ja sabem com va tot oi...

Cris (V/N) ha dit...

Total, ho pagarem igualment, que facin i desfacin, i segueixin donant pel sac.... bon reportatge :) Un petó!

Francesca ha dit...

Els urbanistes fa temps que haurien d'haver aprés que les ciutats són per tothom i per tant, sempre que es faci una obra nova, posar-hi una rampa d'entrada!... i ja per acabar, les coses s'han de fer bé d'entrada perquè la meva àvia tenia raó quan deia que "lo barato es caro". Barcelona cada dia està pitjor... i espereu que es desfacin dels arbres de la Diagonal, que es veu que és la darrera idea que han tingut (que consti que tinc al·lèrgics a la família... però més molesta el fum que els plataners!)

kweilan ha dit...

Al.lucinant!

viu i llegeix ha dit...

Crec que hauriem d'exigir un master i doctorat en SENTT COMU a tots els nostres dirigents. POtser aixi estalviarime molts diners en nyaps

mirambella ha dit...

Però m'encanta Barcelona. Petons. Bon cap de setmana

rhanya2 ha dit...

Vine, vine a veure la plaça Lesseps, vine!!! Em pregunto si l'arquitecte que la va perpetrar sap què vol dir la paraula "bellesa"... Allò és un super nyap!!
I jo també visc(a) Barcelona encara que m'encanti.
:(

Josep-Empordà ha dit...

Jo vivia a Barcelona...ara, a Déu gràcies, ja no.

A Déu gràcies i als PSOEcialistes, com en Pasqual Maragall i la seua tropa que ja fa 20 anys vaig veure com acabaria aixó...i m'hi vaig anticipar.

És la ùnica cosa que els hi agraieixo als PSOEcialistes.

Montse ha dit...

A mi m'agrada la plaça de la Catedral quan hi ha la fira de Sta. llúcia, perquè no es veu.

Jo també vivia a Barcelona (al costat de can Barça, que des del lavabo sentia els oooooooooooooohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh o els Gooooooooooooooooooooooooooool!)

A Barcelona - i a tot arreu- hi ha molt de nyap. Una llàstima!

khalina ha dit...

bufff. Potser hauria de respondre algun polític.

Home és ben curiós tot plegat. Potser tenien por que amb la Mercè, més probabilitat de caigudes, més probabilitat d'indemnitzar als ferits... No té molt sentit

iruna ha dit...

rita,

la primera "solució", oh! al·leluia! una rampa!, però feta de pressa i corrent i de qualsevol manera.

la segona, quin desastre... potser és que de la mateixa manera que algú es va queixar de l'esglaó, algú va queixar-se després d'aquella "solució" tan mal feta, però ja tarden a millorar-la.

només recordo una ciutat on mos va sorprendre vore com estaven fetes les voreres... a lleida. me sembla que les voreres eren fins i tot més baixes... i el pas entre les voreres i la calçada era una inclinació molt suau, al llarg de tota la vorera, sense els entrebancs que comenta l'assumpta als cantons de la rampa i que habitualment hi ha, on fàcilment podem ensopegar o caure, a peu o en cotxet o amb cadira de rodes.

he anat al youtube a vore si trobava algun vídeo de voreres adaptades... però no n'he vist, no d'entrada. sí que m'he trobat amb un vídeo fet per l'stephen hawking que potser t'agradarà:

http://www.youtube.com/watch?v=kfqx9drGKmg&feature=related

ei... espero que aviat troben la manera d'arreglar els carrers, sense nyaps.

una abraçada, rita

Ma-Poc ha dit...

Buf... quin desastre!!! De nyap a nyap i tiro perquè em toca...

ddriver ha dit...

mai contents...;) amb ho maca que es BARCELONA!!!!!!!!!!!

nimue ha dit...

glups... doncs sí que queda lleig, sí!

miq ha dit...

Un bon nyap! Qui les "pensa" coses així?

Mireia ha dit...

Té raó la Cristina, cada cop Barcelona perd més l'encant !!

rits ha dit...

tota la ciutat està feta un nyap! anar per segons quins carrers és una mica odissea!

MK ha dit...

Surrealista.No ho acabo d'entendre . Perqué no fer una rampa amb poc desnivell desde un principi? .
Esperem que els camells del Reïs Mags no ensopeguin ara amb l'esglaó.
Tenen molta mala baba els camells amb els esglaons..

Deric ha dit...

quines xapuces! aquest Hereu es llueix cada cop més!

Rita ha dit...

Gràcies a tots i totes pels vostres comentaris, crec que poc més s'hi pot afegir...