dimecres, 3 de desembre del 2008

Preocupació

Google


Faig una mirada ràpida als blocs, no tinc temps de comentar, vaig tard, però amb sorpresa veig que ningú fa esment al Pacte Nacional per a la Immigració.

Potser no seré políticament correcte amb el que diré i em guanyaré alguna enemistat, tampoc puc explicar-me com m’agrada fer habitualment, tinc molt poc temps, però considero que si per a alguna cosa es fa aquest pacte és únicament i exclusiva per perpetuar els ajuntaments socialistes i fer desaparèixer del mapa municipal els partits nacionalistes.

Ho poden vestir com vulguin, però estic convençuda que la raó és aquesta. Donar el dret de vot als immigrants en les Eleccions Municipals és una conveniència únicament i exclusiva del PSC (PSC-PSOE) i, un cop més, Esquerra ho permet. No només això, ho està liderant des de la Secretaria per a la Immigració –d’Esquerra– i a sobre s’està omplint la boca parlant del gran pacte.

Hi ha Lleis, com la del Finançament dels partits polítics, o la Reforma electoral que no hi ha manera que es facin i en canvi aquest pacte es fa i ràpid.

Novament, hi ha interessos, gens obscurs, perquè són prou evidents, al darrera de tot això i no sembla que neguitegi ningú mentre que a mi em preocupa i molt.

22 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Jo ho vaig comentar ja fa temps quan es va parlar, això ho fan els diferents partits només perquè pensen que els immigrants els votaran. Cerquen nou vots, i com saben que entre els "autòctons" la cosa està fotuda obren el mercat... sense preveure els perills que això comporta.

Una clara mostra més de què és el que preocupa de debò als polítics...

Jordi Casanovas ha dit...

Independentment del que votin crec que és just que ho puguin fer, si són bons per pagar impostos també ho han de ser per decidir.

Montse ha dit...

Estic amb el Jordi Casanovas. Però el problema és que ningú no dóna res per res. I aquí em ve la mateixa preocupació que a tu.

Per què volen que votin? perquè hi tenen tot el dret? Nanananananana! se'ls veu el plumero!

estrip ha dit...

veurem quin és aquest pacte!
Però, i els que fa 20 anys que viuen fora, i decideixen sobre els que vivim aquí? Ai els emigrants!

si un nordamericà per exemple, porta vivint aquí uns anys, treballa, té residència, paga impostos, té un projecte de vida aquí... ha de poder votar no?

assumpta ha dit...

Com aquí alguns "van de baixa, com la faixa", el que volen es trobar vots d'allà on sigui i al preu que sigui. I això, no em sembla bé. El que cal, és no prerdre la nostra identitat i al pas que anem ...

Striper ha dit...

Jo no crec que aquesta sigui la rao , pero crec que aquesta proposta no esta ben meditada.

mossèn ha dit...

si voten ... ja m'han fotut !!! ... em vec agenollat resant ... espero que no hi hagi ningú darrera per aprofitar l'ocasió !!! ... salut

Deric ha dit...

com tot, és política per guanyar uns quants vots, però el que aconseguiran és que es facin partits polítics per a i per ells, excloent a tots els altres.
Crec que és un tema delicat i que no es pot tractar amb lleugeresa, hi hauria moltes coses a dir, com la correspondència entre països

Sergi ha dit...

Bé, Esquerra no es pot oposar a una proposta així. Fer-ho suposaria acostar-se a unes ideologies que són contràries a la seva. I de totes maneres, jo ho veig més com una mesura d'integració que no pas com una obscura maniobra socialista. Veurem què passa a la llarga.

zel ha dit...

Encara no he tingut temps de veure l'abast de tot plegat, però hauríem de saber bé que hi ha de bo i què no ens convé, buscarem!
Petonets!

FLANDERS ha dit...

És que es pensen que els votaran a ells...(Potser ignoren que també poden crear les seves pròpies llistes)

espiadimonis ha dit...

Normalment els immigrants tenen pocs recursos i, per tant, són els primers receptors dels ajuts públics. Això els converteix en votants potencials de les llistes que ostentin el poder municipal, que, ves per on, la majoria són d'esquerres. Això quadra molt bé amb el que has dit. Però independentment d'això, sóc partidari que, passat un temps prudencial d'adaptació, se'ls concedeixi la ciutadania del país i en conseqüència puguin votar. No només a les municipals, sinó a totes les eleccions que es facin.

iruNa ha dit...

Tampoc crec que la solució sigui impedir que votin els immigrants, això seria una postura molt racista. Com totes les decisions polítiques, sempre hi ha uns interessos al darrera i això no ho podrem evitar mai. És evident que la situació és preocupant, però és que tot plegat està trontollant massa i la veritat és que no sé pas com acabarà petant.
Mira, que votin els immigrants no em sembla una mesura tant preocupant... el dia que un d'aquests col·lectius s'organitzi i fundi un partit polític, llavors sí que tremolaré, perquè el sistema democràtic se'ns pot girar en contra, que cada vegada hi ha més immigrants al nostre país!
I jo no em considero racista, però crec que alguns col·lectius haurien de fer més esforços per integrar-se a la nostra societat. Potser donar-los el dret a votar ja és un pas per ajudar-los no? tot i que és evident que si ells no hi posen de la seva part ja podem dir missa.
Enfi, tampoc en treurem l'aigua clara.
una abraçada!

Anònim ha dit...

ERC, JA NO DIU RES, NOMES LI CAL AGAFAR LA CADIRA AMB LAS DUES MANS, NO SIGUI QUE LI FOTIN,I QUE CONSTI QUE AQUEST ES EL MEU PARTIT.COMPTE AMB EL VOT DE L' INMIGRACIO,LES PRIMERAS GENERAÇIONS PODEN FER MOLT DE MAL,SOBRETOT SI CAUENT EN LAS MANS DEL SRO. SALA,QUE TINC ENTES QUE JA S' ESTA RECICLANT,DEL ROCIO A FER EL RAMADAN. JUGANT AMB BCN

Anònim ha dit...

Si CiU logra integrar als inmigrants en la catalanitat, a les hores el lema del pscPSOE será: PAPERS PER NINGÚ!.

I ara seriosament. El que acaba de fer el Sr. Amorós en particular i ERC en general és acabar de cavar-se la pròpia tomba. Qué no saben que la Generalitat no te competencies en aquests "afaires" i a més caldria canviar la constitució?.

Tot plegat la enessima ficada de pota d'aquests maldestres que només saben "legislar" sobre la vida de les families i les bosses de plàstic.

Al Singular Digital hi ha un article molt interessant sobre els que viuen PER la politica i els que viuen DE la politica. Aquesta és la diferencia.

Quin nivell!!.

el paseante ha dit...

Completament d'acord amb tu. I callo, perquè m'esveraria.

Rita ha dit...

D'acord amb tu Carquinyol...

Segurament hauria de ser com tu dius Jordi Casanovas, però també en un país normalitzat on s'exigís el coneixement ampli de la llengua i de la cultura autòctona. Justament ahir vaig sentir una proposta del Govern anglès, on això per exemple era bàsic i on parlaven de més anys.

Amb aquest breu post, on no m'explico massa, no vaig contra els immigrants, sinó contra la inconsciència d'un partit que només pensa en garantir-se uns vosts.

Exacte, Montse!

Ja deia que no m'explicava massa i tot és matissable, estrip, però l'exemple que tu poses, el del norteamericà, no és el tant per cent elevat de l'immigrant a Catalunya i no crec que el faci significatiu.

Mira't quin és el gruix d'immigració actual...

És això del que parlo, - assumpta -, del perill de perdre la nostra identitat precisament...

Doncs a mi, Striper, aquestes presses en això, quan hi ha tants i tants temes per resoldre, i molt més urgents, m'ho fan pensar.

És un dels perills, mossèn... ;-)

Certament, Deric, no es pot fer a la lleugera un pla així...

Tens una visió optimista i positiva, XeXu, que la història i els fets més recents no em deixen compartir.

Vinga zel, investiga i il·lustrans que això ho fas molt bé tu.
Petons, maca!

Potser no hi pensen, FLANDERS, i si ho fan, potser és que els preocupa menys que el fet que la nostra identitat prevaleixi.

Tens raó, espiadimonis, però per les característiques especials i delicades del nostre país, i per la fleblesa de les mateixes, crec fermament que el temps prudencial d'adaptació que dius hauria de contemplar uns mínims de coneixement de la llengua i cultura i en això el govern no hi posa cap interès.

Tu mateixa ho dius iruNa, "el dia que un d'aquests col·lectius s'organitzi i fundi un partit polític, llavors sí que tremolaré"... doncs és el més probable si es fa un pacte així en un país que ja està tan amenaçat per tots plegats...

Aquesta és la meva preocupació, Anònim, que Esquerra ja ho permet tot per tal de no perdre "la cadira"...

Esquerra cada dia perd més els papers, Josep-Empordà, sense adonar-se del mal que poden arribar a fer al país...

No t'esveris, paseante... :-)

Jordi Casanovas ha dit...

Quanta gent hi ha que porta quaranta anys vivint a Catalunya i encara no coneix, ni vol conèixer, la llengua i la cultura catalana? I aquests be que voten.

El veí de dalt ha dit...

Rita, potser els sociates (catalans i espanyols) han entès que perpetuar-se i s'han llençat com llops a "conquerir" el seu espai. Caldria veure on van a aprar forá subvencions públiques... No sé si els nacionalistes han sabut fer-ho bé això...No et càpiga dubte que algun dia tindrem marroquins o senegalesos a alcaldies i diputats; i que alhora, la Plataforam x Catalunya creixerà en vots. No?

rits ha dit...

Aixxxx.... jo juraria que et vaig deixar un comentari?? xò com ho vaig fer des d'on no podia (la feina) ves a saber, potser no el vaig desar!!!

En fi, que els polítics i les seves declaracions d'intencions.....no van gaire lluny....

una abraçada!

Clint ha dit...

mola aquests posts que provoquen i generen debat!

Jo d'entrada estic d'acord amb tu. Tot i això en el fons espero que estiguem equivocats (innocent? suposo)

Rita ha dit...

Aquests ja la tenen la nacionalitat, Jordi Casanovas, i precisament... així ens ha anat!

No m'ho vull ni imaginar, veí...

A mi també em passa a vegades, rits, que no em surten comentaris... Gràcies pels teus dos doncs! ;-)

Bé, són els menys pensats, però els més sentits, clint... Quan passen segons quines coses, sento que haig de dir la meva i si generen debat, també va bé: vol dir que som vius encara.
No crec que n'estiguem d'equivocats, però va... et deixo ser innocent hehehehe
Petons, guapuuuu!