dilluns, 10 de març del 2008

I ara què?

Ja ha passat el 9 de març, ja tenim els resultats de les eleccions i em pregunto... i ara què?

L’escenari que tenim és que el PSOE ha guanyat, però necessitarà suports. CiU pot donar-lo, però espero que no sigui només a canvi d’un Ministeri. La seva força ha de ser per aconseguir més per a Catalunya.

Tothom va criticar el pacte de CiU amb el PP –jo tampoc el vaig trobar bé–, però també vaig entendre que la intenció era bona. El “peix al cove” del President Pujol, cèlebre i criticat –però que després tothom ha imitat–, era el que en aquell moment es va considerar que era la única manera de treure més per al País. Per més que després, com ja es va poder comprovar, no va ser gran cosa.

D’ERC no cal parlar-ne, suposo... Bé, només dir que com no facin neteja, i això vol dir tota la cúpula fora, no aniran enlloc. Només en Carretero, si es manté com fins ara, pot donar un cop de timó. Si CiU té un llast –el pacte amb el PP–, ERC en té un altre, haver fet President de la màxima institució de Catalunya una persona que no té cap sentiment nacional ni català i, com en el cas de CiU amb el pacte amb el PP, a canvi de res. Bé, sí, càrrecs i sous, però res per al País. Val a dir que en això, com a bons partits espanyols, PP i PSOE són ben iguals.

No sé si tot això, aquests resultats, o les seves conseqüències –els pactes–, poden tenir més efectes, o de més dimensió, a Catalunya. Però hem de recordar que el PSC ja va fer fora del Govern una vegada a ERC. Haurem d’esperar a veure els esdeveniments.

Pel que fa als abstencionistes i als vots en blanc, sincerament, crec que no han ajudat en res al País, però bé, tots som ben lliures de fer el que creiem millor i òbviament no tots pensem igual.

10 comentaris:

Carquinyol ha dit...

ara què? ara més del mateix... ens podran seguir ensorrant barris al fer les obres del metro, deixant-nos sense rodalies, tallant-nos l'electricitat i posant unes tarifes de TGV aptes només per a burguesos, que nosaltres seguirem votants als sociates per a que ens salvin del PP i els seus perills, sense precisar quins són

ddriver ha dit...

seugur que pacten a cambi de res,be a cambi de vendre el pais com han fet repetidament,23 anys al poder i nomes s´els recorda per el 3% que jo el vaig patir fa anys i era el 5% i per els seus pactes amb l enemic,a cambi de res.quina pena

Striper ha dit...

que com anira doncs que tindrem que continua pencant cada dia al menys jo, Discrepo en Carretero es nomes un resentit per que va perdre la poltrona.

espiadimonis ha dit...

Del que li ha passat a ERC jo n'hi dic "clatellada còsmica" i la tenia ben merescuda. Han dissimulat ben poc la gana de poltrona, però el que em sorprèn a aquestes alçades és que hi hagi gent tan toixa que voti al PSOE única i exclusivament per aturar el PP. Pel que fa a això que dius del vot en blanc... per qui havia algú de votar si no havia trobat cap partit que satisfés les seves expectatives ni tan sol per eliminació?

Rita ha dit...

Carquinyol, qui vota PSC-PSOE potser sí que que ho fa perquè el salvin dels perills del PP, però amb tota seguretat crec que no es considera nacionalista.

Ddriver, esperem que no, la lliçó ara ja la poden haver après.
Ptns, maco!

Striper, en això sí que tens tota la raó: a seguir pencant! :) No el conec al Carretero, per això dic que si no canvia...

espieta... en moltes coses coincidim, ja ho saps, i per tant, celebrem-ho i oblidem-nos de la resta :)

fada ha dit...

Saps, Rita, jo crec que el PP i el PSOE són idèntics, només tenen una petita diferència. El PP és un partit fatxa i ho diu. El PSOE és un partit fatxa i dissimula fent-se el simpàtic. Tot això des d'una òptica nacionalista, és clar, que a mi ara com ara és l'única que m'interessa. Quan siguen sobirans ja em preocuparé de decidir si voto esquerres, dretes o altres invents. I el que més greu em sap és veure la quantitat de gent que no s'adona que sota la pell de xai hi ha el llop!

Montse ha dit...

La darrera vegada que vaig votar ERC, Carod em va enganyar com a una xina (és només una expressió, ep! que no hi hagi susceptibilitats)...

Ahir sentia la Pilar Rahola - que des que no va a programes-escombraria em torna a caure bé- i pensava que tenia tota la raó. La vas veure? (crec que era a 59" de La 2 "mode" Catalunya)

En fi, no sé què passarà amb aquesta nostra pobra, trista i dissortada pàtria (perdó pel petit plagi)

Una abraçada. Que tinguis un bon dimecres!

Rita ha dit...

Tens tota la raó, fada, justament ara pensava en si fer un post parlant-ne.
Gràcies per passar per aquí :)

No el vaig veure, no, arare, tot i que la Rahola parla molt bé, però el seu pas per ERC tampoc va ser gaire brillant, la veritat.
Bona resta de setmana, maca! :)

Anònim ha dit...

vusaltres respecteu als no nacionalistes?
no es el mateix votar esquerres que dretes, pero potser per als nacionalistes sigue pecata minuta, peque ja sou de dretes, aunque vos digue de esquerres,
Rita et felicito per aquet espai de reflexio, esta molt be, ets un ckac

Rita ha dit...

Gràcies per la visita i les teves paraules, estimat anònim :).

Com et pots imaginar, no estic gens d'acord amb tu. Jo respecto tothom i només m'agradaria que les diferències culturals servissin per sumar i no restar, però amb tot respecte i adaptació al país d'acollida.