dimarts, 15 d’abril del 2008

La ministra


No m’ha agradat mai la Carme Chacón, realment no tinc massa arguments per parlar malament d'ella, però, suposo, que és degut, sobretot, a que és dels socialistes catalans, gens nacionalista, molt de la corda del Montilla i molt ben relacionada amb el president R. Zapatero.

La primera reacció meva, en sentir el seu nomenament com a ministra de Defensa, va ser esgarrifar-me, la veritat. Potser, sense voler-ho, tinc els masclisme més arrelat del que m’agradaria. Sovint, quan em passen coses així, ho penso. Aleshores haig d’agafar-me més temps i reflexionar intentant ser més objectiva. Així ho vaig fer, i, ajudada per alguns que de seguida van posar el crit al cel adduint que era dona, catalana i embarassada, li vaig voler donar la volta. Per què no ho pot ser? Tots els anteriors Ministres de Defensa han estat brillants?

Per cert que avui sentia que en Serra també va ser criticat perquè era català i no havia fet el Servei Militar, no ho recordava, i, segons que deien, va resultar ser un dels ministres que va fer més reformes i va modernitzar més el Ministeri. No tinc cap simpatia per en Serra tampoc, per raons que ara no vénen al cas, però transmeto un fet que diuen que es va produir.

Per tant, des del meu nou plantejament, haig de pensar que a veure com ho fa. Donem-li els 100 dies i ja es veurà. És el més raonat que crec que haig de fer, sobretot, i precisament, perquè és dona, catalana i embarassada.

El que ja no tinc tan clar, seguint amb les meves reflexions, és per què el president R. Zapatero l’ha nomenada a ella. També he sentit avui que fins al darrer moment els rumors apuntaven a la ministra d’Administracions Públiques, l’Elena Salgado.

Durant 4 anys, ens han venut el “talante” del president, però ens ha ben enredat, sempre que li ha convingut. Ho vam veure amb l’Estatut, en moltes altres situacions i fins i tot ara, fa ben poc, hi ha tornat, es compromet amb en Duran Lleida a estudiar l’opció del Roina quan, segons que he sentit avui, a Madrid ja estaven ultimant l’acord amb el Govern de la Generalitat per a la prolongació del ministrasbassament de l’Ebre, en secret, només pendents de trobar prou tub per a fer la canalització necessària (no sé si ho explico prou bé), per poder-lo fer públic.

Per tant, no entenc perquè ha fet ministra de Defensa la Carme Chacón, no entenc perquè ara fins i tot hi ha més dones que homes al Consell de Ministres, cosa que trobaria perfecta si només fos perquè les considera més competents que a altres homes, no entenc moltes coses del president R. Zapatero. La meva sensació és que pretén que estem distrets parlant de tot això, com efectivament estem fent –avui la Chacón és portada a tota la premsa, escrita i digital, passant revista–, però, per què?

19 comentaris:

Carquinyol ha dit...

ah... però és que de debò es nota la petjada dels ministres als ministeris o és tot estil "Sí, ministre" ?

La veritat és que això a mi em sembla més una jugada d'imatge, i es nota que funciona. El que em sembla graciós és que la gent no s'aturi un moment a pensar en quina classe d'Estat viu quan hi ha tan rebombori perquè una dona sigui ministra de Defensa... o el rebombori és perquè sigui catalana ? (però de les unionistes eh....)

Això hauria de ser el més normal del món en democràcia... o no?

Robertinhos ha dit...

Rita, deixa la Chacón i apunta't al Meeting blogger 2008! Passa per casa!

ddriver ha dit...

quan en Serra manava va tindre la gran "sort" de fer la puta mili

romanidemata ha dit...

doncs...
pensava fer un post d'ella, la carmeta i el ex-president de la diputació, en corbatxow, tots dos en forma; són bons escaladors...
això de can sociata funciona així, qui sap fotre més bé els cops de colze i situar-se, que juga més bé les cartes; mana!
es reparteix el pastis equitativament amb la resta de federacions regionals, com al futbol, són espanyols i federals...

i si no t'agrada doncs...

dirà a les forces especial que entren a sac, pels seus collons als diaris per ordre dels jutges a cercar indicis i després res de res: egunkaria, per exemple...
o fotre una somanta i llavors trobar càrrecs, em refereixo a la benemèrita que són militars...
i al si ministre ex-alcalde i ex cap de la diputació de Barcelona, que han ocupat el pis, sense permís d'amagatotis i amb el vistiplau dels dits partits del país, el nostre... invasió subtil, ja ho deia mon pare; de ponent ni vent ni gent!

salut

Josep Lluís ha dit...

Coincideixo plenament amb en carquinyol, creieu que són quelcom més que una "matrioska"?. Tot i que no se quina d'elles, la de fora o la de més endins...

MK ha dit...

M´agrada aixó que dius :
"És el més raonat que crec que haig de fer, sobretot, i precisament, perquè és dona, catalana i embarassada".
A mi tampoc m´agrada la Carme Chacón i no m´agrada el gest de passar revista a les tropes com a primer gest.Algú apuntava aquest matí a la radio que a l´imatge no més li faltava la Chús Lampreave i la Rosi de Palma perseguint a la cabra de la legión.
Hi han d´altres gestos a fer.
Però si com apunten aquesta no es una aposta per la guerra i sí que es una declaració de transformació de l´exercit en un organisme per a preservar la pau benvinguda sia.
Estaría bé que ho fes bé.
Estaría molt bé que una dona , catalana i embarassada ho fés bé.
Li perdono el primer gest .
Al menys no se li ha anat el sant al cel i ha cridat :
Viva Honduras!!

Jordi Casanovas ha dit...

En zp ha marcat un gol considerable al PSC, ha col·locat de ministres a la Chacón de defensa, fent-li cridar vivaspanya i viavalrei i desmanegant qualsevol visió catalanista i després al Corbacho que ja és directament del psoe. O sigui que els 25 diputats ben calladets i a mantenir la disciplina de partit.

Striper ha dit...

Lo de las portades per la novetat, el mes precupant es que sembla que el PSC no existeixi, pesim.

Lucia Luna ha dit...

Es que te una mica d'acudit per començar :))
Jo en aquests temes la veritat es que soc una mica passota, però haig de reconèixer que has fet un bon post.
Petons maca, molt bona nit.

fada ha dit...

Em fa fàstic. Per falsa i demagògica. No oblidaré mai el posat de bona nena compungida quan el PSOE va guanyar les eleccions després de l'atemptat de l'11M dient que ells no podien alegrar-se d'aquella victòria perquè hi havia gent patint i el que havia passat era tan gros i bla, bla, bla. I quan es creia que la càmera ja no l'enfocava feia salts d'alegria i reia d'orella a orella. Hipòcrita!! Repugnant! I ho deixo aquí que la diria massa grossa. Per tu, Rita, un petó, guapa, que de tant exaltar-me perdo les formes. Bona nit.

estrip ha dit...

són les joguines del seu fillet. Mentre altres promouen educar els nens amb joguines no bèl·liques, aquest nen tindrà tancs de veritat!!!!!

pundit ha dit...

Rita, no t'hi capfiquis amb la Xacona i tot això qu'expliques. Creu-me no hi perdis el temps; el post de les sandàlies sí que era bonic i no ens feia posar malalts.
La salut és el primer!

Rita ha dit...

Tens raó, carquinyol, però ja veus que fins i tot jo, d'entrada, hi vaig caure. :)

Ja m'he apuntat, robertinhos, i que consti que serà el meu primer relat. O sigui que no n'esperis molt de mi :P

I ara la fa a la Caixa de Catalunya i al MNAC, ddriver.

El Corbatxow que li dius tu, romanidemata, trobo que té pinta de mafíós.

Deu ser la de dintre, però no sé si la primera o la darrera, josep lluís...

Cert, mk, a veure quin paper fa...

A això és al que em referia, jordi casanovas, al per què del que ha fet.

Sí, striper, és que no el tenen per res.

Gràcies, luluji! Una mica, les meves reflexions en "veu alta".

Comprenc, fada, el teu sentiment. És lleig això que expliques que va fer.

No hi havia pensat en això, estrip, pobret nen, doncs...

Tampoc em treu el son, pundit, però gràcies per vetllar per la meva salut. Aquest bloc és bàsicament de pensaments i sensacions i avui ha anat així. Ara n'hi ha un de més carrinclonet ;)

Sergi ha dit...

Jo tampoc ho vaig entendre quan ho vaig veure. Que sigui dona, doncs mira, per què no, ningú diu que el ministre de defensa hagi de ser home, només faltaria, li piqui a qui li piqui. Però aquesta dona no té gens de pinta de ministra de defensa. Després de llegir el que diu en Jordi Casanovas m'he quedat esglaiat davant d'aquesta possibilitat, i el problema és que no em sembla una opció rocambolesca i potser té més de veritat del que es podria pensar. Estem ben arreglats...

Catalunya patirà com sempre, que ens han de tenir ben collats, però que hi hagi més dones que homes al govern no em sembla malament, si les hi han posat serà per alguna cosa, preparades deuen estar, oi? Digueu-me que si, si us plau, i que no hi ha cap motiu paranormal darrere...

Josep B. ha dit...

Es podrien arghumentar moltes raons, algunes molt encertades, per dir quer la Chacón no hauria de ser ministra de Defensa, però els agruments de "Pacifista (?), catalanista (?) i embarazada (Inclou el fet de ser dona)" em semblen trets del "Cuéntame".

Ara, com que aquest exèrcit no sap que va perdre (potser van guanyar la guerra, però van perdre la pau), doncs així estem.

Molt bó l'article, per cert.

Josep B. ha dit...

M'oblidava, Corbacho no sembla un mafiós, ho és (políticament aprlant, es clar)

Rita ha dit...

Hahahaha xexu!!! Segur que no hi ha res paranormal, però tampoc sé quin motiu obscur hi ha amb tanta "normalitat" francament.
Petons, maco

Gràcies per la teva visita i pels teus comentaris, skorbuto. Ets benvingut a l'illa!

el paseante ha dit...

No m'agrada la senyora Chacón. No és una qüestió racional, és emocional. Em sembla una trepa i amb un ego excessiu.

Rita ha dit...

Tampoc és sant de la meva devoció, paseante, però tampoc és just que per ser dona, catalana i estigui embarassada se la tracti com s'està fent.