dissabte, 28 de juny del 2008

En Bassas


Ahir al vespre, veient el TN a TV3, vaig sentir que en Bassas plegava. Van posar un fragment del seu comiat a Catalunya Ràdio i em vaig esgarrifar. Una altra víctima!

Quan m'he llevat, el primer que he fet ha estat mirar què en deia el Dessmond, sabia que reaccionaria ràpid. També he mirat l’Avui: notícia, carta del dia, dos articles d’opinió, del director, Xavier Bosch, i d’en Salvador Cot.

He anat a la Vanguardia. D’entrada, a l’”Inicio”, res. Vaig a política –o no és política això?- i tampoc, res. Finalment poso Bassas al cercador i em surt la notícia, però a “Tendencias” i d’aquelles que no pots veure si no ets subscriptor de pagament. Ja fa temps que la Vanguardia s’ha rendit, com sempre ha fet, al poder del qui mana.

Faig tota aquesta exposició dels fets perquè crec que cal. És molt greu això d’en Bassas, i no és una defensa personal, tot i que jo l’escolto, sinó una defensa a la llibertat d’expressió, com ho va ser el que va passar amb en Barbeta, cap de Política de la Vanguardia, com el que està passant a TV3 –pregunteu si hi teniu coneguts què hi passa.

Actualment tenim tota la premsa controlada pel poder i com deia l’Alfonso Guerra, “quien se mueva en la foto, no sale”. I afortunadament per a nosaltres, en Bassas es movia i em temo que massa per al gust d’ells.

Sovint es diu, diem, que els socialistes no fan res. Què ingenus que som! I tant que fan! Aparentment no que no fan res, però per sota, han anat fent callar les veus que els molesten: fa temps en Barbeta, ara en Bassas, a TV3 han donat el caramel enverinat a la Terribas, que si té dignitat, no crec que aguanti massa. Si no, allà que s’hi quedarà. No tenen pressa, van mica en mica, però van, arriben i enderroquen.

Tot això és molt greu, insisteixo, però gens sorprenent d’un partit espanyolista, però penso que encara ho és molt més que ho estiguin fent des d’un govern on un dels socis és Esquerra. No tenen vergonya, ni dignitat, ni res. Cada dia em molesta més que es posin el meu país a la boca, perquè m’estan demostrant, dia a dia, que se’ls en fot. Si no fos així, ja haurien plegat d’aquest Govern que està arrasant amb tot.

En Bassas trobarà feina, el Barbeta en té, la Terribas també, però i el país, què serà del país?

18 comentaris:

atikus ha dit...

Hay gente que hace lo que sea por salir en las fotos, Guerra tenía frases bastante buenas, al menos esta lo era.

Anònim ha dit...

Algú es pensaba que lliurar tot el Pais al PSOE no tindria consequencies?.

Anònim ha dit...

Ps. Illa Roja, Pals...Ummm...

Striper ha dit...

m'assabento aqui de la noticia pero el detonant es politic si ho es em sorprend que passi aixo.

ddriver ha dit...

el pais es el mateix que era abans,ho que canvia el poder canvien els amics.Abans el pati era d´uns i de quina manera!!I ara es dels altres,esperem que els proxims 23 anys per seguir veient pataletes convergents..es que em posa molt veurel´s rabiant...es creien que el pais era seu i ara no se´n saben avenir i aixo que els montilla´s boys em cauen fatal pero l´espectacle de pataletes que estem veient aquets anys s´ho val.

Carquinyol ha dit...

Ací el que passa és que anem en picat cap a l'abisme. Si amb els d'abans teniem un catalanisme d'aparador (estava a fora però a dins no hi havia res) amb aquests tenim un espanyolisme de magatzem ( a l'aparador no és veu, però al darrere és ben patent)

I no cal enganyar-se, els socialistes i els peperos són el mateix, només que uns ho fan calladament i dissimuladament i els altres utilitzen aquella "chuleria española" que tan ens cansa.

Josep B. ha dit...

Veus per on penso que els culpables sóm (parlo de la meva generació) els que en comptes d'entrar al PSC al seu moment i moure brega vam optar per deixar-ho quan eren els nostres pares els que hi eren i van anar perdre el temps al PSUC.

Potser avui en comptes d'un Montilla hi hauria algú altre més adient al país.

Tanmateix és qüestió de temps, esquerra ja ha vist l'error i, si més no diuen, pensen corregir el rumb. Com que no tenim massa més opcions els hi haurem de donar una oportunitat.

I si la Terribas aguanta potser es podrà redreçar la cosa.

Dessmond ha dit...

Aquestes coses passen quan tens carta blanca per fer i desfer sense que ningú pugui fiscalitzar.
Espero que al final la gent reaccioni, per dignitat. La llibertat d'informació, des de la perspectiva progre, fa molta por.
Agraït per fer referència al meu post!.

Toy folloso ha dit...

Ja passarem comptes quan tornem anar a votar.
Que no es pensin que som babaus!.

ddriver ha dit...

El pais el varem perdre a la transicio,aixo que hi ha son administradors d´aquella transicio,no son politics.Tant se val qui mani,el mal esta fet.

Cèlia ha dit...

Els governs, siguin del color que siguin i es posin a la boca les paraules que siguin, són com una gran empresa plena d'interessos propis. Si un comunicador (...) els interessa bé sinó al carrer, si ara surt escollit democràticament un altre color, farà el mateix. A nivell d'Ajuntaments també passa. Al meu poble ha passat. Però millor democràcia que dictadura, oi? (Penso)

Rita ha dit...

Muy buena, atikus. Además, ha quedado demostrado que funciona así la cosa.
Que tengas una feliz semana y vigila esta noche, no vayas a tener un infarto... ;)
Petonets!

No, josep-empordà, jo ho tenia claríssim, malauradament...

Illa Roja, josep-empordà, uauuuuu... :)

Totalment polític striper!
Petons! :)

Vigila, ddriver, molt de temps seguit, posat, tampoc és bo eh! ;))

Tens tota la raó, carquinyol! Per cert, has vist que finalment posaran les columnes on eren? :)

Segurament Esquerra ho ha vist, skorbuto, però no fa ni farà res. Perdre tants sous, els pesa massa i el país, malgrat tot, massa poc.

Fa por, dessmond, perquè no l'és, en realitat.
Ets el primer blocaire que miro quan passen coses al país. :)

Tant de bo, toy folloso!

En això sí que et dono tota la raó, ddriver... :)

Tens raó, cèlia. De tots els mals, la democràcia és el menys dolent.
Gràcies per la visita, ets a casa teva.
T'he volgut visitar, però tens una pila de blocs i no he sabut per on començar! hahahahaha

Jo Mateixa ha dit...

Ostres no ho sabia, jo no el puc escoltar a en Bassas a la feina :-(

Doncs si marxa marxarà un molt bon periodiste, però es retira de la professió o marxa a una altre emisora????

Que fort, que fort, que fort....no hi ha dret home i més si es per questions politiques!!!!!

Clint ha dit...

cony noia, avui no hi trobo res per treure punta! jajaja

Jo penso, que millor amb les cartes damunt la taula..crec que encara podrem aguantar fins les properes i llavors veurem si finalment hem perdut al país o encara hi ha seny per reaccionar!

Rita ha dit...

Bé, jo mateixa, ha dit que no s'havien posat d'acord amb l'orientació que li volien donar al programa la temporada que ve.

oh, clint! hahahaha
Cada dia no és festa, nano! ;)

Tant de bo hi hagi seny! Que qui sigui t'escolti!

el paseante ha dit...

A mi no em fan cap llàstima. Dels periodistes que has citat, només he coincidit amb el Barbeta en un diari que ja no existeix. I li deien el comissari polític de CiU. Tots tenim "amos", desgraciadament.

Unknown ha dit...

Ben poc els importa prioritzar el país alsnosyres polítics i gestors... Primer la menjadora, la resta ja vindrà.

Rita ha dit...

No em preocupa el destí d'en Bassas, paseante, en absolut. Em preocupa el destí del país amb tanta censura.

Cert, tondo!