divendres, 7 de març del 2008

Monges

Aquest matí m’he creuat amb dues monges pel carrer i no sé per quina raó he començat a pensar en què fan per les eleccions.

Crec que voten, o tenen dret a votar, però... a qui? Les obliguen? Tenen directrius? De l’Església? De l’ordre? Hi ha una disciplina cap a un partit determinat? Han fet vot d’obediència, per tant, no seria estrany... M’anava fent aquestes preguntes i a l’hora donant-me respostes, però diverses. Segurament a Espanya deuen votar PP, però i a Catalunya? Tenen sentit de nacionalisme? N’hi ha de més i de menys nacionalistes?

Bé, potser és un post sense cap sentit, però a mi avui m’ha passat això pel cap. A veure si m’ajudeu a aclarir coses.

Bon cap de setmana!



Sister Act - Hail Mary, What's up?

11 comentaris:

espiadimonis ha dit...

No crec pas que tinguin cap directriu, però si la tenen, ja et pots imaginar a qui voten.

ddriver ha dit...

NO HAS PENSAT EN PREGUNTARLIS A ELLES EN COMPTES DE NOSALTRES?SERIA MES FIABLE LA RESPOSTA.
;)
NO DEUEN SERVIR NI PER VOTAR AQUESTA GENT EM SEMBLA AMI

Clint ha dit...

No els tinc especial afecte, però si mires tots els grups independentistes i també alguns de terroristes, sempre han tingut capellans a prop, o sigui que algun@ de nacionalista també hi deu ser!

Striper ha dit...

A Catalunya algunes voten a CiU pero per el Duran lleida no per nacionalisme.

Striper ha dit...

A Catalunya algunes voten a CiU pero per el Duran lleida no per nacionalisme.

Míriam ha dit...

Coi, primer he trobat una rucada el post, però, pensant-hi... Amb això sí que tinc experiència, ja que l'edat és un grau. Evidentment, com a individu poden votar qui volen. El vot d'obediència no passa per aquí. Això no treu que entre elles en parlin en comunitat. Què voten? depèn de les congregacions. N'hi ha de tota mena. I és que de cop i volta he pensat que tinc amigues monges!
N'hi ha una que quan era a Catalunya votava CiU, segur. Ara, potser PP. Unes altres, són d'un institut secular, d'aquests del Casaldàliga; aquestes, comunistes o socialistes. Jo diria que n'hi ha més de les que sembla que voten PSC-PSOE. De fet, la varietat és molta i no es pot generalitzar. De les que conec, cap d'independentista.

Salut,

Rita ha dit...

espieta, sí, a Espanya ho tindria clar, però i aquí?
Petons, maco!

ddriver, tenia pressa i no em podia aturar ;)

clint, ho suposo, per això la meva reflexió i demanda

striper, ja podria ser, també...

jodesh, gràcies per la informació i per passar per aquí també.
Salut!

Sergi ha dit...

Espero, pel bé de la democràcia, que les deixin votar a qui vulguin, encara que vulguin votar PP, i que no les obliguin o els marquin a qui han de votar. Seria realment preocupant.

Rita ha dit...

Bé, per això m'ho vaig i ho vaig demanar xexu... Sembla que ara en sabem una mica més :)

rhanya2 ha dit...

Un any em va tocar ser a una taula electoral prop d'una escola de monges on resideixen. Per tant totes empadronades al barri. Van aparèixer a les 8.10h del matí. Totes. Les grans, les més grans i les joves (poques). Quan vam fer el recompte, al final de l'urna tots els vots eren de color... blau.
Et oui!

Rita ha dit...

Gràcies per la info, violette! :)