dissabte, 30 d’agost del 2008

No som babaus!


Sóc impulsiva de mena i per tant em costa molt callar i no dir el que penso. Aquesta manera de ser m’ha portat problemes en algunes ocasions i, amb els anys, he après a callar, quan crec que em pot perjudicar més del compte, o quan considero que l’interlocutor no s’ho val. En aquestes situacions prefereixo fer-me passar per babaua, encara que no me n’hi consideri. No suporto, però, que em tractin com si en fos i als governants encara menys. Jo me’n puc fer passar, però compte, no en sóc i per tant no m’hi tracteu.

Quant temps fa que estem donant-li voltes al finançament? Quant fa que se sap que la data era el 9 d’agost i per Llei?

Quan vaig sentir que el senyor Saura havia pactat amb la senyora M. Teresa F. de la Vega l’ajornament de la data per pactar el finançament, vaig al·lucinar. L’explicació oficial és que el pacte s'ha fet com a Iniciativa, però jo no m’ho crec.

No em crec que el senyor Saura, que té tot el que té al Govern, gràcies als socialistes catalans, els hi doni l’esquena per pactar res amb Madrid. Per tant, el primer que vaig pensar és que el president Montilla, un cop més, apareix net i impol·lut i que rebin els altres. Pràctica habitual d’ell i dels socialistes catalans: fer que es barallin la resta de partits, entre tots, i els socialistes mirant-s’ho fredament des de la distància com si no en sabessin res.

Si, tot i que jo no m’ho crec, realment fos així, que hagués pactat d’esquena als socialistes catalans i per tant d’esquena també al Govern, crec que no són necessàries massa explicacions: com a soci de Govern, el senyor Saura, encara que sigui en nom d’Iniciativa, ha pactat una cosa que perjudica al Govern i, per tant, han de sortir immediatament, ell i els seus, del Govern, per actuar en contra dels propis interessos de Catalunya. En el benentès que el Govern hi estigui interessat en el finançament, és clar. Per tant, alguna cosa grinyola en tot això.

Per cert que, a tot això, uns altres implicats en el Govern, el senyor Carod-Rovira i Esquerra com a partit, tret de fer-se els enfadats, tampoc han fet gran cosa més, a més de dir que tampoc deixaran el Govern per la manca de finançament, tot i haver-ho dit en reiterades ocasions.

Per acabar-ho d’arrodonir, ahir el president Montilla ens surt més nacionalista que ningú, més independentista que ningú i va i diu que ell no entén d’imposicions i que amenaça amb una Llei de Finançament unilateral.

Ho sento, però tampoc me’l crec. Si és cert que ho té tan clar, per què deixa que el senyor Saura vagi i pacti? Si no l’ha deixat, per què no el fa fora del Govern per perjudicar Catalunya?

La realitat és que tenim 3 mesos més d’espera i que encara hem de veure quants cops més, entre els uns i els altres, ho ajornaran.

Com deia al començament, jo em puc fer la babaua, però no en sóc i, per tant, no tolero que mi tractin.

16 comentaris:

Sergi ha dit...

Hi ha tantes coses que no sabem, estimada Rita... ens la claven com volen, i es reparteixen les culpes per, finalment, no tenir cap culpable. Entre uns i altres fan que s'enfaden, però es cobreixen les misèries, perquè no n'hi ha cap que se'n salvi. I així anar fent, i tots amb la sensació que tu tens, que no som babaus, però que ens tracten com a tals, però com que al final sortim perdent igual, em pregunto si no en som realment.

Striper ha dit...

Jo tinc l'esperança que aquestes vegades les postures femes son reals, pero ja veurem..

ddriver ha dit...

jaja
altres van pactar la retallada del estatut d amagades d´un parlament sencer i ecar reclamen una suposada legitimitat per governar Catalunya,amb aquell pcte si que ens van ben fotre

Mon ha dit...

no si capfiqueu que a ultima hora hi haura mes baixades de pantalons que un regiment anant de cagarrines.....

Sadurní ha dit...

Són una colla d'estafadors i ja no me'n crec ni un. Jo sóc un dels idiotes que, en el seu moment, va pensar que amb el tripartit potser sí que aconseguiríem alguna cosa important. Però a l'hora de la veritat tots -absolutament tots!- l'únic que volen és conservar el càrrec i el sou i que els deixin tranquils. I mentrestant, vinga a jugar amb les il·lusions de la gent i de tot un poble.

fada ha dit...

Ho resumim? Eeeeeccccsssss!!!!!

rebaixes ha dit...

De oca a oca. Si voleu anar a Tinet Deixalles, us en atipareu dels sarcasmes que hi poso. Us ho demano, aneu-hi i si esteu d'acord poseu-hi un comentari com jo posso aquí. Misèria i fàstic em fan tots. Em penso que ja n'hi ha prou del que fan aquestes pes de les PES... Gràcies. De oca...Anton.

Rita ha dit...

Penso que no, xexu, no en som i és el que m'agradaria que entennguessin, que no ens poden donar arguments per a babaus. Si més no, que s'ho currin una mica més si ens volen seguir enredant.

A veure, striper...

Val, ddiver. I?

Hehehehe mon!

Això és el més lamentable, sv, el poc valor que donen a les persones i al País, sobretot.

Bon resum, fada...

Ara hi passo, rebaixes...

Joana ha dit...

Ja en parlarem ara a la tardor. Ens enganyen. Però és que ho han fet tantes vegades que ja no ens els creiem. I quan fa que parlen del finançament??? I aplicar fil per randa l'Estatut?
Bon diumenge Rita!

ddriver ha dit...

i no soc sociata(ecs)pero l espectacle aquet que tenim fa uns anys de nens pijos foten pataletes cada dos per tres no te preu,es molt divrtit a l´hora que lamentable.
I la claka s ho creu,nomes es un joc de cadires,en el que el tonto sempre queda de peu

Jesús M. Tibau ha dit...

ja no em faig il.lusions. Ja fa temps que tinc lara quina és l'única sortida digna

atikus ha dit...

Reconozco que no estoy muy al tanto de las políticas de financiación autonómica y por lo tanto no debería hablar del tema, pero desde luego hace mucho que deje de tener ilusión en los políticos, el caso es que tampoco se puede vivir al margen.

Existirá un Caballero Oscuro para estos casos??

Petons

el paseante ha dit...

No em crec a ningú. Penso que només volen el finançament per garantir els sous dels seus alts, mitjans i petits càrrecs. I per finançar els lobbies que els envolten. Sense polítics també viuriém.

Rita ha dit...

Sí, joana, a veure quina tardor ens espera...

Tu ho has dit, ddriver, lamentable!

Sí, jesús m. tibau, però vols dir que ho veurem?

No lo sé atikus, pero mal vamos. Aquí y allí.
Besos!

I potser millor i tot paseante...

horabaixa ha dit...

Hola Rita,

M'ha agradat molt la descripció del primer pàrraf. Què em coneixes?

Ara en sèrio. Els politics, com altres profesions, deixen molt que desitjar. I el pitjor de tot. Ho sabem, la majoria ho sabem i ?????
consentim, amb l'excusa de que n'hi ha de pitjors.

M'agradaria que tots fessin una miqueta, només una miqueta, la seva feina. Es deixesin de tonteries i treballesin per el bé comú. En definitiva están, entre d'altres coses, per aixó.

Una abraçada

Rita ha dit...

Així, ens assemblem, horabaixa? ;-)