divendres, 3 de juliol del 2009

Calor i properes lectures

Google



No sé si és l'exagerada calor d’aquests dies, si és que tinc molta feina i m’angoixa no poder enllestir coses com m’agradaria, abans de marxar, si és la proximitat de les vacances, que em fa sentir a les últimes, si és que tinc coses a fer quan plego, que haig de fer abans de les vacances, però el cas és que arribo tard a casa, cansada, amb poques ganes de llegir –no em concentro–, ni blocs, i menys encara d’escriure. Sort dels viatges en Metro, allà sí que hi llegeixo encara, però són curtets.

És curiós com mentalment ens preparem per a les coses. Si fes vacances a l’agost, estic segura que em sentiria a les últimes a finals de juliol, però com que em queda una setmana de treball només, crec que noto com per moments se’m comencen a acabar les piles.

M’estic preparant les lectures de vacances. No, encara no he sucumbit amb en Larsson i la Salander, suposo que acabaré fent-ho, però ara mateix tinc altres coses que em criden més l’atenció i que tinc pendents fa temps.

Estic llegint Ulls verds, del Marc Pallarès, i me n’enduc tres més: La solitud dels nombres primers, del Paolo Giordano, L’estepa infinita, d’Esther Hautzig, i Les set aromes del món, d’Alfred Bosch.

Entre les tardes a la platja, les nits a la terrassa i, sobretot, sense ordinador, segur que podré aprofitar força el temps per llegir, em vénen molt de gust.

De moment us poso els links de les ressenyes que he llegit, de tornada, les meves.

26 comentaris:

khalina ha dit...

una setmana per vacances. QUina sort! Això no és res!

Aguanta. Crec que la calor afluixarà dissabte. I sinó a la feina amb l'aire acondicionat.
Jo segons on vaig no en trobo.

El veí de dalt ha dit...

I si escoltes l'emissora del veidedalt, ja flipes, oi?

Joana ha dit...

Rita,
a mi em passa el mateix...demà és l'últim dia de feina i no sé si m'aixecaré... em costa molt!
Dels teus llibres he llegit La solitud dels nombres primers...diferent, tristot, ben escrit...i ara llegeixo les 7 aromes del món...em costa entrar-hi...estic acalorada també!
bon estiu i bones vacances!

el paseante ha dit...

Jo tinc dos "totxos" per llegir aquests dies: "La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina" del teu estimat Larsson i "El hijo del acordeonista" de Bernardo Atxaga. Vinga que et queden pocs dies de feina. Entraràs a dir adéu, suposo.

fanal blau ha dit...

rita...

que tinguis, passis, disfrutis, frueixis, gaudeixis... molt bons dies de vacances...!!!

llegint si et plau, però... sobretot des-cansant i des-connectant i carregant piles i bateries i deixant-te dur pel que proposi aquest-petit-i-breu-espai-de-temps- diferent...

que ho passis molt i molt bé!

un petó!

Sergi ha dit...

Quan ja tenim les vacances a tocar el nostre cos es declara en vaga, és el que anomenen síndrome pre-vacacional. Recordo que a la meva antiga feina aquest em venia com un mes abans, de tant com m'avorria i de com de malament em sentia. Ara no tinc ni temps de pensar en síndromes! M'agrada estar actiu.

Em sap greu que no passis tant per aquí, però va a temporades, és clar. Segur que aviat, potser amb l'adveniment de millors temperatures, ens tornaràs a delectar amb els teus escrits.

I pel que fa a la lectura, moltes coses a dir. Que jo també llegeixo al metro, que m'encanta, i a més s'hi està fresquet. Blogs no he deixat de llegir, i això fa que no llegeixi llibre a casa. De totes maneres, m'encanta que facis previsió de les lectures, els que som lectors aquestes coses les tenim. Quant temps tinc, tants dies? Doncs tants llibres que m'emporto. És com jo durant la mudança que he fet, que ja ha acabat, vaig empaquetar-ho tot, però vaig deixar a la vista els llibres que pensava que podia necessitar, no fos cas que em quedés sense lectura!

No he llegit cap dels que anuncies, i no miro les ressenyes que enllaces, esperaré les teves, a veure si en poso algun a la llista.

I finalment, si no escrius abans, que tinguis unes molt bones vacances, gaudeix-les molt i descansa.

Carquinyol ha dit...

jo faig vacances a l'agost i ja fa dies que estic a les últimes.... per tant (i agafant el raonament científic de l'amic Dan) no és la major o menor proximitat del període de vacances.

I tirant més de sensacions que de raonament jo penso que és aquesta maleïda calor que fa des de fa masses dies ja...

Mireia ha dit...

Tot i que per llegir sempre hem de trobar-hi moments, l'estiu és ideal per endinsar-nos en la literatura. Bones lectures!!

El Company de Venus ha dit...

Bones vacances!!!

gatot ha dit...

doncs va que ja queda poquet, Rita! :) una setmana passa en un no res!
t'esperen bones sensacions, n'estic segur...
petons i llepades sensacionals i vagantils!

kika ha dit...

jo he llegit la solitut dels nombres primers, i el vaig trobar tan extremadament trist que no el vull recomanar a ningú.
tinc el d'ulls verds en espera.
també he llegit el fill de l'acordeonista, que em va durar molt... el vaig trobar pesat... i vaig haver de fer un salt cap al final per a poder deslliurar-me'n. tot i que altres llibres del bernardo atzaga m'han agradata moltissim.
finalment, per aquest estiu res millor que la trilogia del milenium... llàstima que ja me l'he acabat!

Toy folloso ha dit...

Rita: acostumat com estic a llegir només diaris, revistes i blogs, no t´hauria de haver fet cas quan vas aconsellar la lectura de "Petons de diumenge" sense dir-nos, a els de la llàgrima fàcil, que agaféssim un llençol en lloc de mocadors....
Hauré de esperar a acabar-lo de llegir fins que un dia la mestressa talli cebes per fer sofregit.
Continuo amb l´Hola, tú. Amb l´Antonio David (qué se n´ha fet?, em té preocupat), i demés gent de la faràndula.

No sé que diu el Gatot de venir-te a xafar un dia de vacances....

kweilan ha dit...

Quan vaig de vacances, també calculo els llibres que puc llegir i me'ls emporto. A més ve molt de gust llegir quan no s'ha d'anar a treballar i tenim temps per fer-ho.

fra miquel ha dit...

Jo també em resisteixo a llegir el Larson, però ja veig que un dia o altre caurà. Tinc uns dies de vacances a principis d'estiu i potser serà el moment. Però també tinc altres pendents: "Historia de un idiota contada por él mismo" de Félix de Azua, "Els androides somien xais elèctrics?" de Philip K. Dick i el llibre del club de lectura; "Els Miserables" de Victor Hugo.

Que passis unes bones i merescudes vacances, Rita.
Petons i abraçades

Rita ha dit...

khalina,
Sí, noia, divendres dia 6 ciao!!!

Per sort, tinc aire condicionat, a feina. :P
Petons, bonica!


veí,
Hi ha programes de ràdio que només s'haurien de fer a l'hivern que fa fred... ;-)


Joana,
Doncs hores d'ara ja hi ets!

Quan tornem ens haurem de llegir les ressenyes a veure què tal doncs... :-)
Bones vacances i petons, maca!


paseante,
T'he dit alguna vegada que m'encanta que tornis a ser el paseante? ;-)))

Hehehehe dolentot! Pobre Larsson, no és que no l'estimi, és que encara no he sentit la necessitat d'estimar-lo, però si em passa, confessaré! I mira que jo, estimant, sóc ben apassionada eh! hahahaha

No l'he llegit El hijo del acordeonista, però fa temps el vaig regalar a una amiga lectora, perquè me'l van recomanar molt.

Entraré a dir-vos adéu, i tant que sí, però de moment, t'envio uns petonets... :P


fanal blau,
Gràcies!

Tot el que dius és el que tinc pensat: gaudir i fer el que sorgeixi. Em sembla que són prou bons plans, oi?
Petons!


XeXu,
Gràcies, maco!

Espero que ja estiguis a la teva nova llar i que t'hi trobis de meravella.

Això de llegir al Metro, fresqueta, és fantàstic, a vegades, em vénen ganes de passar-me unes parades i tot per no deixar el llibre hahahaha La veritat és que no sé què faria sense llibres...

Abans de marxar, prometo passar i dir-vos adéu a tots.
De moment, t'envio uns petons!


Carquinyol,
Ep! Si ho diu el Dan, no li ho discutirem... :-)

Doncs serà la calor...
Petons!


Mireia,
Gràcies! M'encanta llegir per vacances...


El Company...,
Gràcies! Bones per a tu quan les facis també!
Petons!


Gatot,
Segur que sí, guapu!
Petons!


kika,
Doncs vaig bé, jo que sóc ploranera de mena... Em veig a la platja plorant! :P

Ulls verds, de moment, m'està agradant, a veure com acaba...


Toy folloso,
Cert, jo també vaig plorar en més d'una ocasió llegint Petons de diumenge, però és tan maco!

Saps, que un home plori llegint un llibre i a sobre ho digui, m'agrada! Ja sé, hauria de ser normal, però com que no n'és gaire, encara ho valoro més.

L'Antonio David es va casar fa poc. Amb exclusiva pel mig. El Matamoros es volia suïcidar, perquè l'enviaven a la presó, però ara resulta que ha deixat el País. La Lucía la Piedra, aquella que feia porno i es va rehabilitar i casar amb aquell periodista esportiu ex de la Terelu, s'ha separat, alguna info més? hehehehehe

El Gatot sap els meus plans i per tant quan podem quedar per sopar, que seria l'ideal per a mi... Res de xafar, serà un plaer... :-)
Petons!


kweilan,
Cert, sobretot al vespre, quan m'hi trobo bé, a la terrassa, el no haver d'anar a dormir, perquè no haig de matinar, és genial!


fra mquel,
Doncs serem els bitxos rars tu i jo... Els únics que encara no hem caigut en la lectura del Larsson... Si ens decidim, haurem de fer-ho a l'hora! hahahaha

Gràcies i bones vacances per a tu també!
Petons, abraçades, pessics i mossegades! hehehehe Això és deia molt abans...

Jordi Casanovas ha dit...

Vacances a l'Illa Roja?

novesflors ha dit...

De les lectures que esmentes només he llegit les set aromes del món i em va agradar, encara que de Bosch em va agradar més "L'atles furtiu".
Que passes unes boníssimes vacances.

Deric ha dit...

arribaràs esgotada a les vacances! baixa el ritme...

USD ha dit...

bones lectures

el paseante ha dit...

Veí, fixa't que la Rita t'ha contestat en dues línies. I a mi... espera que compto amb els ditets... una, dues, tres... 11 línies! M'han faltat dits a les mans. Sort que tinc peus. Què n'és de maca la Rita.

Rita ha dit...

Jordi Casanovas,
Síiiii. Els meus 15 dies allà són sagrats!!

Us hi passareu?


noves flors,
Gràcies!

No he llegit res jo d'en Bosch. Ja us explicaré què tal...


Deric,
Aquest capde estic reposant, arribaré bé em sembla... :-)


USD,
Gràcies!


paseante,
Ets dolent, dolent tu eh!! hahahaha

Ara hauré de mimar una mica més al veí. Després de dedicar-me post dues vegades... :P

Ferran Porta ha dit...

Amb això de la mudança, m'havia perdut aquest post. Ara veig que portes "L'estepa..." al damunt. Estic segur que t'agradarà!

Petons, guapa.

Rita ha dit...

Ferran,
Ja m'està agradant... :-)
Petons, guapu!

Lula ha dit...

No planifico les lectures, a lo que surja.
Tampoc les vacances, només una mica per sobre. No em fan gens d'il.lusió, la veritat, ja fa estius... en fins, cadascú és com és.

Només he llegit 'La soledad de los números primos', és tristot, però em va agradar.

Besooootes

Jordi Casanovas ha dit...

tot podria ser...

Rita ha dit...

Lula,
Jo tampoc planifico lectures, vaig comprant i fent pila, però al marxar no em puc emportar la pila sencera i per això he triat aquests...

Per vacances, des de fa temps, que marxo dues setmanetes a l'Alt Empordà: platja, descans, lectura i salut i em va molt bé. Després miro de fer un viatget, però fa dos anys que no puc. A veure el que ve...


Jordi Casanovas,
Ja ens endevinarem doncs... :-)