Un 28 de gener aquest bloc va aparèixer a la xarxa i d’això avui fa 2 anys.
Gràcies a totes i a tots per acompanyar-me en aquesta singladura,
per llegir-me i per comentar-me o no.
Un 28 de gener aquest bloc va aparèixer a la xarxa i d’això avui fa 2 anys.
Gràcies a totes i a tots per acompanyar-me en aquesta singladura,
per llegir-me i per comentar-me o no.
Els artistes amics han col·laborat amb obres: pintures, escultures, muntatges que fan una decoració molt especial al lloc. A la biblioteca hi ha una instal·lació, Contenidors de somnis, feta amb un caixó i uns pots de cuina, amb llum, d’un altre artista amic, el Jaume Amigó, del que hi ha més obra també repartida per la casa. No és un hotel de luxe, sinó més aviat senzill, però sí molt agradable i confortable.
En definitiva, un lloc i unes persones que us recomano molt.
La nimue, de les llunes de Miranda, està interessada en localitzar una foto de la font morisca de Sintra, que va fer un noi, que anava sol, que duia un barret de llana de colors, una guia de viatges i un paraigües, de dia, el dia 29 de desembre, que ella va fer de nit i que encapçala aquesta entrada.
Demana la nostra col·laboració a veure si entre tots aconseguim que aquest noi, per casualitat i/o buscant alguna cosa de Sintra, trobi la crida per internet. Aquí trobareu l'apunt d'aquesta crida..
Estaria bé que aquest noi la trobés, oi? Aisss...
Havia viscut a la Xina, havia estat a Toronto, també a la Toscana, a Berlín i a bona part del territori català.
També li agradaven molt els treballs manuals i feia unes coses molt maques, però això la feia tenir més coses encara... Que si la capsa de cosir, que si els fils, que si les teles...
Aquella habitacioneta es va convertir en l’habitació de mals endreços de tantes coses que hi tenia...
Però vet aquí que va aparèixer Cupido i es va enamorar, però ell ja no hi cabia en aquella habitacioneta i van haver de buscar un pis, on després de fer-hi unes reformes: neteja, canvi de mobles i algun reciclatge hi van ser feliços i van menjar molt anissos.
Amb l’arribada d’ell, va tenir una nova família, on hi va haver intercanvis culturals: ara ella celebra el sopar de la nit de Nadal i la nova família fa cagar el Tió. Una excel·lent manera d’enriquir-se mútuament.
I ara tot sovint recorda aquella pel·lícula que li agrada tant, Dirty Dancing, i s’imagina que aquell ball el fan ella i ell.
Molt bons Reis, Núr!
Aquest és el regal que m'ha fet el tomàtec...
Aquesta persona és una dona.
A aquesta dona li agraden les manualitats.
És una dona molt llesta.
Quina meravella! Vaig quedar embadalida amb el director, George Prêtre, un senyor –amb tot el que vol dir senyor– de 85 anys, a qui no coneixia –els meus coneixements en música clàssica són ben minsos–, però que en pocs minuts em va captivar. Les seves mans eren delicades com les de la millor ballarina, donant pas a cada instrument o grup d’ells. El seu cos, com si fos en un xotis, sense moure’s de la petita tarima, es movia com si només un ventet el fes bellugar, els seus ulls, vius, expressius, també donaven ordres, però sempre amb el somriure a la cara, com si fos un nen fent malifetes. Traspuava seguretat, coneixement del que tenia entre mans, però dirigia amb senzillesa i gosaria dir que humilitat. Se’m va fer entranyable aquest home, quina delícia!
A la mitja part del concert, TV1, coincidint amb que des d’ahir no hi ha publicitat, va passar un reportatge del making off: els assajos de la Filharmònica amb el director; dels ballarins –els solistes de l’òpera de París i el Ballet de l’Òpera de Viena–, dirigits pel coreògraf Renato Zanella, que enguany ballaven des del Museu d’Història de l’Art de Viena, dansant per les seves sales –fantàstic–, amb visita del dissenyador del vestuari, Valentino, amb imatges del taller per veure’n primer el disseny i després la confecció dels vestits –preciosos– i l’arribada des de San Remo (Itàlia) del camió amb les 30.000 flors –dominant el color taronja– que decoraven la Sala Daurada del Musikverein, Club de música vienès, que se situa entre les tres millors sales del món, pel que fa a musicalitat.
Durant el concert van passar imatges de l’elaboració artesana de dolços, mostrant la xocolata lliscant en uns motlles, que després d’uns minuts buidaven i sortien uns bombons de formes diverses, embolicant pastissos amb làmines de xocolata, tires que passaven per uns rodets d’on sortien caramels...
Mentre tocaven la peça més famosa que mai s’ha dedicat a un riu, el Danubi blau, van passar un reportatge de tot el seu curs des del seu naixement, a la Selva Negra (Alemana) fins la seva desembocadura a la mar Negra formant el Delta del Danubi entre Romania i Ucraïna, paratge natural considerat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, passant per Àustria, Eslovàquia, Hongria, Croàcia, Sèrbia, Romania, Bulgària i Moldàvia...
Com sempre diu un amic quan defineix alguna cosa que li ha agradat molt, brutal!!!
Va ser un d’aquells instants –una mica més llarg– de felicitat que a vegades diem, que recordaré durant temps. Un començament d’any fantàstic!
Us poso el vídeo de la popular marxa Radetzky, amb la que cada any acaba el concert, i us recomano que us fixeu amb el director. A mi se m’ha fet entranyable aquest senyor.