dilluns, 7 de setembre del 2009

Primer dia de curs

Google



Quan era nena, per aquestes dates, a casa es vivien els preparatius de la tornada a l’escola, que aleshores era a primers d’octubre.

A les monges dúiem uniforme i s’havia de mirar si m’anava bé el del curs passat o si me n’havien de comprar un de nou, el mateix amb les bruses blanques de popelín que portàvem i amb les sabates –això sí que era inevitable, normalment hi havia canvi de número.

Després venia la compra i folrat de llibres, mirar la cartera si estava en condicions o no –jo sempre en volia una de nova, però no ho justificava prou bé, suposo, i a vegades tornava amb la del curs passat–, la compra de llibretes i preparar l’estoig.

Això de preparar l’estoig m’agradava molt: posar-ho tot a punt, fer punta al llapis i als de colors, perquè la renovació dels colors acostumava a ser per Reis. Com m’agradaven les capses de colors noves, les havia tingudes de 24, però també n’hi havia de 32, crec, i de 40. Però això tocava per Reis, un dels regals solia ser un estoig nou i una capsa de colors Caran d’Ache, tots arrenglerats, per gamma de colors, m’encantaven!

Després venien els propòsits: estudiar des del primer dia, fer els deures, anar a dormir d’hora –sempre m’ha costat anar aviat al llit–, que duraven ben poc, perquè era poc disciplinada, la veritat.


D’alguna manera, de grans, passa una cosa semblant. No ens comprem roba i sabates noves forçosament ni ens preparem l’estoig, però pel que fa a propòsits, no crec que haguem canviat gaire: el gimnàs, l’anglès, “neteges” mentals i sentimentals, anar a dormir més d’hora, però per la meva experiència diria que segueixen durant tan poc com sempre, tant que, per Any nou, hem de tornar-nos-ho a proposar tot de nou.


Aquest matí a RAC1 ha tornat en Basté i tot ha estat sentir-lo i pensar que avui era com si fos el primer dia de curs i que havia de posar-me amb els propòsits. A veure com va aquest cop.

37 comentaris:

Striper ha dit...

Jo per la feina també visc una mica per cursos deitjo qure vaigui be.

rhanya2 ha dit...

Sí, Rita, a mi la veu del Basté m'ha fet la mateixa sensació que el timbre de la tornada del pati cap a l'aula.
"Neteja mental i sentimental", dius, doncs jo amb la dutxa diària no acabo de fer net.
En fi, que aquest curs no em ve gaire de cara. Me'n tornaria a les illes amb un gust!!

kweilan ha dit...

Doncs jo també preparava les coses pel cole i ho recordo amb molta il.lusió perquè m'encantava anar al cole. I lo de les capses de tints totes ordenadetes segons la gamma de colors era un del millors plaers. Que facis bons propòsits aquest curs també!!!

assumpta ha dit...

L'uniforme de "pota de gall" amb blusa blanca, els bombatxos pel gimnàs, la cartera... els llàpissos també!

A més dels Caran d'Ache, n'hi havien uns altres (que no recordo el nom) que duien paper de seda per fora... sempre m'acabaven comprant aquests últims! :(

Al coincidir diferents esdeveniments per aquestes dates, entre elles l'inici del curs escolar de petita, a mi m'agrada fer balanç ara.

Bona setmana, preciosa!
;)

Anònim ha dit...

Si no tinguèssim propòsits ai Déu què seria de nantros, i en Basté és el nostre mestre de moltes coses veig eh? una abraçada i estudia i tot sortirà bé ja ho veuràs :) si hi ha voluntat, hi ha resultats, clar està.

viu i llegeix ha dit...

Està be fer proposits, així tenim alguna cosa per saltar-nos.

fanal blau ha dit...

Tornar a l'escola després de tot l'estiu, era, de nou, una aventura.
Recordo, especialment, en el menjador de casa, folrant els llibres de "Santillana", enllustrant sabates i posant l'uniforme preparat. El meu, per cert, era horrible, horrible.
Mai no m'han agradat els uniformes...
Però els Caran d'Aché continúen entusiasmant-me quan passes els dits fent giragonçar els llapis de colors...

Una abraçada, Rita! Un molt bon inici de curs! :)

khalina ha dit...

jo també vaig tenir uns caran d'ache :) I crec que només una capsa. També vaig tenir ceres Goya, que pintaves amb un cotó, i rotuladors Carioca. Clar que pintar no era la meva assignatura preferida.

REcordo els preparatius, ais. Jo també portava uniforme, i bata, aquesta rosa.

En moltes feines el setembre és un nou principi.

fada ha dit...

Doncs jo continuo preparant l'estoig i folro els llibres (no només els dels nens, també els meus) i preparo les carpetes dels diferents cursos i matèries. Ai... és tan bonic començar un altre curs. De fet no he fet res en tota la meva vida. A una banda o a l'altra de la tarima, ja porto 38 anys començant cursos i encara no me n'he cansat. I que per molts anys! Ah, i les capses de colors a mi també em queien per Reis ;) Molts petons.

mirambella ha dit...

`pues es curioso pero yo no recuerdo nada de preparativos ni todo eso. Tengo muy vagos recuerdos de mi infancia en éste sentido.
Ahora sí tengo trabajo con los preparativos de principio de curso! pero lo hago con ilusión. y en cuanto a los propósitos son buenos, como dices tú, otra cosa es conseguir mantenerlos. saludos Rita.

Sergi ha dit...

De veritat que algun cop t'has fet el propòsit d'anar a dormir més d'hora? Ostres, em pensava que això no es feia, que s'assumia i prou.

Toy folloso ha dit...

A casa no podíen pas comprar aquest bé de déu d´estoig.
Llavors, per fer colors "rars", esmicolàvem les mines dels "Alpino" amb un ganivet i les difuminàvem amb ana mena de llàpiç de paper premsat.
Fins que descobrírem l´estri "airbrush" del "paint".
Je, je..

Ferran Porta ha dit...

A principis d'octubre?? Però que no començaven tots els "coles", passada la Diada? Me n'acabo d'assebentar que em vaig passar 12 anys fent el primo!

PS: M'encantava el procés de folrat dels llibres; amb "aironfix"! (em sembla recordar que es deia així)

Joana ha dit...

I la il.lusió de veure els companys i companyes més crescudets, més morenos i més wapos?
A la feina encara passa tres quarts del mateix només que no folrem llibres ni anem amb l'estoig nou :)
un petó de tornada. També he sentit en Basté però no sé aquesta temporada si canviaré d'emisora...

Rita ha dit...

Violette,
Més dutxes (mentals)! ;-)

Ep! Jo també tornaria a l'Illa o a les teves, i encantada!
Petons, maca!


kweilan,
Gràcies! Tu també! :-)


- assumpta -,
Ara m'has fet pensar en uns altres, Othelo es deien? Ais, fa tant...
Bona setmana per a tu també!


Cesc,
Gràcies, preciositat!


viu i llegeix,
Hehehe Exacte, és impossible complir amb tots!


fanal blau,
A mi tampoc m'agradava gens l'uniforme...

Sempre m'han encantat les capses de colors, encara ara... :-)


khalina,
La bata! Me n'havia oblidat! hahaha


fada,
Un regal pràctic que en deien, oi? :-)


mirambella,
Doncs que vagin molt bé els preparatius i èxit amb els propòsits! :-)


XeXu,
És que jo, encara que sigui velleta, a vegades encara crec que podré canviar... :-))))


Toy folloso,
Les meves capses de colors mai van ser tan grans com la de la foto eh!

Veus, jo amb el paint no m'hi he estrenat mai encara... :-)


Ferran,
Quan era molt petita sí que era a primers d'octubre, després ho van canviar a mitjan setembre. És que sóc més gran jo, home! :P

Síiii l'aironfix!


Joana,
Quina emissora proposes?
Petons, maca!

Emily ha dit...

A mi pensar que tornava a cole m'angoixava. D'altra banda, no crec amb els propòsits de curs nou i de primer dia d'any, sé que a l'endemà tornaré a ser la mateixa.
I passo de gimnàs i de classes d'anglès i ...

Carquinyol ha dit...

Com dius això dels bons propòsits està molt bé, però passa com amb la infinitat de col·leccionables que surten per setembre: en fas un o dos fascicles i apa.

Ferran Porta ha dit...

Aaaah!!!, ,buf, quin sustu! :)

Andrea. ha dit...

A mi m'encantava arribar amb la bossa plena de tot el material, i que ma germana i jo sempre miravem d'estrenar-los a casa, però ma mare no ens deixava, i la bossa acabava dalt de tot de l'armari de mons pares.
Folrar els llibres, tota una aventura, però m'agradava, i al cap dels anys, els folrava amb colors, o hi enganxava postals o fotos (de fet encara ho faig ara...).
Han passat els anys, i potser per la feina, o perque m'agrada sovint arribo amb pintures, tintes, cartolines i papers diversos, que quan ma mare em veu aparèixer, ja arrufa el nas, i em diu: ja hi som amb les manualitats... treballar amb nens ja ho té aquestes coses...
Jo d'uniforme no en duia, només la bata (horrorosa per plàstica), i el xandall a l'hora de gimnàstica i per les excursions, que en els feien posar i anar tots iguales i mira que em feia ràbia...

Jordi Casanovas ha dit...

acostumava a estrenar estoig jo i si podia de dos pisos millor...

Deric ha dit...

certament l'any no comença l'1 de gener sinó l'1 de setembre!

BACCD ha dit...

Jo no em faig propòsits per temporades. En tinc uns de generals i sempre penso que es fa el que es pot i quan es pot. Que hem de tenir paciència amb nosaltres mateixos. I que és difícil planificar, perquè sempre venen sorpreses pel mig.

A mi mencantaven els llibres nous del nou curs :)

rits ha dit...

a mi els colors nous tb m'arribaven per Reis, els plastidecors! era genial

ànims amb els propòsits,.... jo crec que els estic mig deixant fins que torni de vacances (execpte el gimnàs, que ja he incomplert!!!!)

DooMMasteR ha dit...

Quin records d'infantesa! Alló era un ritual... fer la bossa, l'estoig, agafar l'entrepà...

MK ha dit...

Procuraré que aquest any sí em funcionin els bons propòsits. No vull tornar enrera que prou que m'ha costa això de la neteja prèvia mental i emocional.

"A todo lo que ha querido quedarse atrás que le den morcilla" , vaig llegir ahir en un blog i jo ja ho he imprés en Helvética gran y clara y m'ho he penjat a la porta de la nevera...i mira abans em compro una altre nevera si em fa falta espai , que eliminar nous i bons propòsits per aquest any!!

Mireia ha dit...

A mi també m'agradava preparar-ho tot. Sempre m'ha agradat l'olor del llibres i els colors ben ordenadets.

Jo també començo amb en Basté però preferia en Bosch o l'Om, no? Que en Basté sempre fa els davantals de les 7 i les 8 amb molta mala llet. O sóc jo?

fra miquel ha dit...

Avui mateix, ma filla m'ha dit que quant anem a comprar l'estoig nou. Li dic que si no serveix el del curs passat...
- Noooo, papaaa.

A mi sempre m'han agradat les capses de colors (noves).
M'has fet recordar un "avui he vist" del Joan Barril en un programa que es deia "L'illa del Tresor" i que deia:

- Avui he vist un camaleó passejant per sobre d'una capsa de colors...

fra miquel ha dit...

Amb permis de la Rita... A mi també m'agradava més en Bosch, Mireia.

el paseante ha dit...

Ja sabem una cosa nova de tu: alguna vegada vas estar escolaritzada. Dis-me Sherlock, si vols. Continuaré llegint les teves paraules amb lupa i segur que arribaré a noves conclusions. Espero que el nou curs et vagi molt bé.

Josep-Empordà ha dit...

Donç ara, justament ara, és el millor temps per anar a la teua Illa Roja.

Mireia ha dit...

Jo el dia abans sempre em posava molt nerviosa, i em despertava abans que fins i tot el dia de Reis !!

zel ha dit...

Jajajaaaaaaaaaaaaa, els bons propòsits... jo els faig unes quantes vegades, abans de vacances (netejaré, endreçaré...) abans del curs (portaré la feina al dia, no esperaré el darrer moment per...) però no hi ha pebrots, sóc un trasto!

I l'olor de fer ùnxa al llapis i esborrar? És addictiva!!!! Petons!

Josep Lluís ha dit...

Quand en 1924 Arnold Schweitzer rachète la fabrique genevoise de crayons Ecridor, il crée une nouvelle société : la Fabrique Suisse de Crayons Caran d'Ache...

M'ha vingut l'aroma d'aquest arc de Sant Martí encapsulat en fusta.

I junt amb ells el record de la meva bata. Això d'anar a un col·legi de capellans...

mar ha dit...

són tan boniques les capses de colors noves, tot ben posat, tot per estrenar...
com els nous cursos...
tot per estrenar...
i amb possibilitats de fer canvis, de millorar, de deixar enrere càrregues feixugues i anar lleugera...

tot un repte aquest nou curs!
molta sort a tothom!

atikus ha dit...

Ah yo tengo en casa una caja de lápices igualita...que gozada!!!

Pues sólo falta un block galgo o un cuadernillo y a pintar y un buen plumier para los apuntes.

Feliz regreso al cole ;)

petons

Ma-Poc ha dit...

Doncs avui ha estat el meu primer dia després de les vacances... i m'he preparat fent un apunt... i llegint el que heu publicat aquests dies ;)

Rita ha dit...

Emily,
Passota! ;-)


Carquinyol,
Ja tens raó ja... Propòsits que duren com els col·leccionables: 2-3 fascicles... :-)


Ferran,
Hehehehe


Luthien,
Em sembla que això dels uniformes no ha agradat mai ningú... :-)


Jordi Casanovas,
Sí, de dos pisos... Algun n'havia tingut també :-)


Deric,
I tant que sí...


Duschgel,
Els llibres nous... Amb aquella oloreta, oi? :-)


rits,
Els plastidecor són posteriors a la meva època em sembla...

Ais el gimnàs, l'assignatura pendent de molts... :-)


DooMMasteR,
La bata... :-)


MK,
M'encanta aquesta frase! Me la poso a la nevera també! :-)


Mireia,
Sí, sí, en Basté sempre em fa sortir excitada de casa ;-)


fra miquel,
Hahahaha la nena. Li has comprat, suposo?

L'havia vist alguna vegada aquest programa d'en Barril...

Ets a casa teva, pots contestar el que vulguis a qui vulguis :-)


paseante,
Tot solet ho has descobert? Sense en Wattson? ;-)


Josep-Empordà,
Sempre fent-me dentetes tu... :-)


Mireia,
Això ja és passió per l'escola eh! Jo, tanta no, la veritat... :P


zel,
Em sembla que ens passa molt a tots això... :-)
Petons!


Josep Lluís,
I jo de monges! :-)


mar,
Igualment per a tu, maca!


atikus,
Que bonitas eh! :-)
Besos!


Ma-Poc,
Bon començament doncs... ;-)