dilluns, 14 de setembre del 2009

Incident a la platja




Aquest cap de setmana vaig ser al Tarragonès amb els meus amics, pares dels “meus nens”. Ha estat un cap de setmana molt agradable, m’ho passo molt bé amb els petits, que ja no en són tant, és molt interessant parlar amb ells i sempre em deixen parada les reflexions que fan, tan senzilles, però tan de calaix.

Dissabte, juntament amb una altra parella i 2 nens més, vam fer una mini excursió des de la platja llarga de Tarragona, per un bosquet arran de mar, i vam anar a espetegar a una platja molt maca, al costat de la que anomenen Waikiki. Una platja nudista, on hi havia gent tèxtil també. Dúiem entrepans i vam baixar a menjar-nos-els allà. Era una mica núvol, encara que després ens va fer molt bo, i no venia gaire de gust banyar-se i els nens es van posar a jugar a la sorra fent una muralla deien ells i a tirar-se sorra.






Estaven tan macos i enjogassats que vaig anar a buscar la càmera per fer-los unes fotografies i de seguida vam sentir uns crits dient NO, NO! Vam pensar que era perquè els nanos es tiraven sorra entre ells i podien estar molestant alguna persona. Vam anar amb intenció de fer-los parar i em vaig trobar 3 persones nudistes dient-me que estava prohibit fer fotografies. Només havia tingut temps de fer-ne una i els vaig dir que les feia als nanos i em van dir que de cap manera. Que a les escoles es demanava l'autorització als pares pels drets d’imatge, vaig respondre que jo anava amb els pares, van insistir que si hi havia pederastes que feien fotos a nens a les platges, els vaig dir que em miressin bé i que miressin els pares, res a fer.

Com que anàvem vestits, els vaig dir que jo era nudista, però que mai tindria problemes amb els meus amics per un vestit de bany més o menys i que com que els meus amics no en feien, no em semblava adequat fer-ne, però que sabia molt bé com comportar-me en una platja nudista, que era molt respectuosa a l’hora de fer fotos, i que a l’Illa Roja estava tipa de fer fotos així com els amics que hi tinc allà i mai ningú ens havia dit res ni nosaltres tampoc havíem dit res a ningú, perquè tots som prou respectuosos amb la imatge nua de les persones, i em van dir que em mirés la normativa de les platges nudistes i que veuria que estava prohibit i que allà no se’n feien.

Naturalment, no tenia ganes de discutir-m’hi, tot i que es van posar molt impertinents, em van dir que m’ho deien ben dit, però que a vegades havien acabat amb la Guàrdia Civil i tot allà, i els vaig dir que evidentment que m’ho havien de dir ben dit perquè jo tampoc havia fet res mal fet, que en tot cas desconeixia que allà no en deixessin fer i així vaig acabar el tema, desant la càmera.

He mirat una mica per sobre, al Google, a veure si trobava alguna cosa sobre això de la prohibició de fer fotos a platges nudistes i no he trobat res, però em sorprèn que això sigui així i que mai a cap altra platja nudista m’hi hagi trobat.

Però van ser les maneres, em va quedar un cert mal gust de boca amb l’actitud d’aquelles persones, els vaig trobar massa irritats, la veritat.

De tornada, vam tenir unes bones vistes.






24 comentaris:

rhanya2 ha dit...

Sort de les vistes, doncs... Quan algú és maleducat, sempre guanya. El millor és no posar-se a la seva alçada, sempre guanyarà.
Un carmel d'anís i tal dia farà un any.

gatot ha dit...

de capsigranys n'hi ha a tot arreu, Rita; tèxtils i no...

jo l'altra dia vaig demanar permís a uns taxistes per fer-los fotos i després em vaig penedir de ser massa educat...

per si et serveix: tot el que és a espais públics és fotografiable; una altra cosa són les propietats privades...

res, tu... que hi ha molta gent que no té res més a fer que fer-se notar...

petonets fotogràfics!

Sergi ha dit...

No puc posar-me de part de cap de les parts perquè desconec quines són les normes i qui tenia raó. Només sé que en aquest cas jo hagués deixat de fer fotos sense protestar, no voldria fer res que semblés ofensiu.

M'has fet pensar en un cas de fa molts anys, en una discoteca a Brusel·les (a que ha quedat bé això!). Era l'època del tal Dutroux, el pederasta que segrestava jovenetes, i estaven tots una mica cagats de por allà. Jo em vaig posar a fer fotos a la gent que anava amb mi, fins que em van agafar per l'esquena i em van amenaçar. Em retreien que havia fet dues fotos ja a una noia en concret, que en realitat jo no havia vist mai..., i es va muntar un pollastre considerable. A sobre que la noia m'espatllava les fotos en creuar-se pel mig, m'acusaven de ves a saber què. Al final no em van atonyinar, i amb l'ajuda dels que anaven amb mi i a les meves explicacions va colar que era un turista i que era inofensiu. Però es van quedar el carret de la càmera (sí, abans portaven carret!) i no sé si vaig recuperar les fotos després. Ja veus, si hagués protestat gaire no hagués sortit ben parat del lloc.

el paseante ha dit...

Aquesta gent que hauria de ser la més lliure i despreocupada, en el fons va semblar ser la més conservadora. Coses que passen. Jo hauria fet el mateix que tu: afluixar.

Striper ha dit...

Jo crec que mantenit el respecte cap els demes es poden fer fotos,

Emily ha dit...

A quí se li acut treure una càmera!
Crec que suposo que es pot preguntar a l'ajuntament que tingui competència sobre la platja. Hi hauria d'haver un cartell o mirar les ordenances municipals com he dit abans. Així l'any que ve si tornes i tenies raó, sempre poden callar...
Estar amb nens sempre et dona un punt de felicitat que no donen els grans, un petó! I amaga la càmera, dona...

Arbequí ha dit...

A les platges que estàs parlant sovintegen incidents d'aquesta mena provocats per gent indesitjable que s'hi acosta per fer fotos robades. Per això puc entendre l'actitud dels qui et demanaven que no fessis fotos.

A més els nudistes ens hem vist cada cop més arraconats pels tèxtils en aquelles platges. Aquests disposen de gairebé totes les platges del nostre malmés litoral i crec que seria bo que respectessin els pocs indrets nudistes que hi ha. O, encara millor, que s'animin a fer nudisme, que tampoc és tan greu!!!

Carquinyol ha dit...

Això del pànic amb les fotografies comença a passar-se de mida. Jo ja he desistit de fer fotos en estiu a les platges si hi ha gent perquè fins i tot enfocant a l'horitzó et miren malament... però és que ja fins i tot pel mig del carrer o fotografiant edificis també et miren malament i fins i tot et criden l'atenció. Per això sempre miro de no fotografiar ningú pel mig. Però tal com diuen per dalt, a l'espai públic pots fer les fotos que creguis pertinent.

Això sí, després tenim totes les càmares de vigilància d'ajuntaments, bancs, tendes, mitjans de transports i coses diverses i ningú és queixa, però ai de que un pelagats faci una fotografia al carrer !!

DooMMasteR ha dit...

Per tonteries com aquestes m'han fet fora d'estacions, per exemple... Si mires al meu bloc veuràs pocs nens. Estic cremat de que et mirin malament i ens tractin com a potencials delincuents :-(

Marta Cebrián ha dit...

No ho entenc. Per quina raó no podries fer fotos als "teus nens". Tots plegats estem una mica paranoics em sembla.
A Formentera vam viure una cosa semblant entre un noi que pretenia fer una foto del caló on érem, espectacular, i un guiri que tenia por que sortís a la foto ensenyant el cul. La reacció del guiri em va semblar exagerada, la veritat, i a més va trencar la pau i l'harmonia que hi havia cridant com un boig.

Jordi Casanovas ha dit...

Com diu el Gatot i algú més jo tenia entès que en espais públics es pot fotografiar el que vulguis i més si són familiars o amics. El proper cop passa d'aquesta gent.

mirambella ha dit...

A mi també m'agrada anar a les platges nudistes, i ho faig sempre que puc. De gent intolerant n'hi ha per tot arreu. Aquest estiu ens va passar un incident semblant. Estavem amb un amics , i el nostres fills, a Cadaqués en una petita cala, i feiem nudisme es clar. Fins que va arribar algú i ens va dir que avisaria a la policia, si calia. Que ells portaven nens i no entenien com nosaltres podiem anar així, que era fins i tot anti-higènic. Quan ès el més natural del món, banyar-se nu al mar. Ja veus.

gatot ha dit...

ah... per cert: fa poc més d'una setmana vam anar a banyar-nos amb nen i nena a les caletes que hi ha just davant de les ruïnes d'empúries; és una platja molt "familiar" però hi havia prou espai per a tothom i tot i no ser considerada platja nudista no vaig tenir cap problema de treure'm la roba i de fer les fotos que vaig voler. Ningú, ni el guarda que va passar a dos metres, ens va dir res ni jo vaig dir res a qui va voler mirar-me...

a pocs metres, un home feia equilibris tapant-se amb una tovallola per canviar-se púdicament el banyador. Com és evident, era més notòria la seva figura fent equilibris que la meva parant el sol...! :)

i a les platges del Delta de l'Ebre també he fet nudisme i fotos també sense problemes...

em sembla que en Te-la-mà va fer un post sobre el tema no fa gaires setmanes!

petonets nus!

fada ha dit...

Siguin quines siguin les normes, crec que la susceptibilitat els va trair. Haurien d'haver vist que eren unes fotos d'allò més innocents, de família, i utilitzar un to més amable per dir-te que igualment alla no estava permès fer-hi fotos. En fi, entenc el mal gust de boca: és el que et queda en situacions en què creus que no se t'ha tractat justament, agafant-se precisament a la justícia. Sort de les vistes i de la companyia! Molts petons, bonica.

Josep B. ha dit...

Això s'acabarà el dia en que no hi hagi segregació nudista, que hom pugui anar com vulgui a qualsevol lloc.

De totes maneres s'haurien de fer mirar el fet de possar-s'hi amb qualsevol per fer-se fotos, de mirons i ajuda poc a crear normalitat limitar els altres per poder fer un el que vol.

BACCD ha dit...

Reaccions així no són normals. Aquesta gent no va gaire fina. I es deu avorrir molt si es dedica a portar-te la Guàrdia Civil en cas que no cedeixis.

repixescuca ha dit...

Endevinant la fauna que passeja càmera o prismàtics en mà, per el camí de ronda de darrera la platja de l´Illa Roja, o que s´amaguen en els matolls de les dunes de la platja de Pals, allà on hi havia Radio Liberty, llavors, cuasi dono la raó als que et van esbroncar.
Altra cosa es la manera de fer-ho...

troyana ha dit...

Rita,
és de veres que en el tema dels menors,has de tindre una autorizació per a fer fotos,pero en este casa tú com amiga dels pares,es dona per supost que ja contes amb el seu consentiment.
En cuant a les platjes entenc lo que diuen de que n´hi ha molta gent que va a "robar fotos" pero em pareix que no era el cas i per supost que tampoc la manera...
Pdta.: M´encanta la última foto.
bsts

Núr ha dit...

Doncs jo li ho hauria deixat anar ben clar: «Tranquil, guapo, que no penso fer malbé cap foto agafant-hi a tu!» I avall, home! Quins collons! Quines ganes de tocar el que no sona, de debò! grrrrr!

zel ha dit...

Vaaaaaaaaaaaaa, No ho entenc, segons com tenen "prejudicis?" Tu tranqui, a gaudir de les vistes...

kweilan ha dit...

Gent intolerant n'hi ha a tota rreu. A mi, això que expliques em sembla exagerat per part de la gent que no volien fotos.

framiquel ha dit...

La foto dels nens preciosa. Els dos en primer pla quasi totalment en paral·lel mirant el tercer en segon pla. Llàstima que no t'atrevissis a continuar, segur que estaven en aquell moment màgic en que els faries mil fotos.

La del paisatge també, maca, maca.
Petons

horabaixa ha dit...

Hola Rita,

Conec molt bé les platjes de la zona de TGNA, la Waikiki, la Calaberó o Roca Plana. D'aquesta última cònec una mica algún dels seus habituals.

Quan veuen una càmera, perden els papers. Es automàtic. No valen raonaments. El fet de que siguin nudistes, no els fa més tolerants.
Aquest estiu no he anat per res allá. Sempre son els mateixos que es creuen que son a casa seva.

Per a mi, es un indret paradisiac, que algú per el fet de ser habitual del lloc, se l'ha fet seu equivocadament.

Referent a la protecció de les criatures, com totes les coses, se'n està fent un grà massa.
N'hi molts nanos, que del primer que els haurien de protegir, es de l'indiferència dels seus propis pares.

Que aquest fet anecdotic no impideixi el gaudir de la bellesa natural de la zona.

Una abraçada

Rita ha dit...

Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris i les vostres opinions.
Petons!